Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vaccinarea la bebelusi0 Comments

Publicat in:
Etichete:1 an, 2 ani, 2 luni, bebe, bebelusi, cand se fac, copii, maternitate, nou-nascuti, tipuri de vaccin, vaccinare, vaccinuri

Vaccinarea este una dintre primele masuri pe care trebuie sa le iei pentru ca sanatatea si protectia copilului tau sa fie asigurate.

Prin vaccinare, se realizeaza imunizarea impotriva unor boli foarte periculoase cum sunt:

  • tuberculoza,
  • hepatita B,
  • poliomelita,
  • difteria,
  • tetanosul,
  • rujeola si
  • rubeola.

Vaccinul contine mici fragmente din bacteria sau virusul care determina aparitia unei anumite boli. El este prelucrat astfel incat sa nu produca acea boala, ci, prin actiunea lui, sa stimuleze sistemul imunitar pentru a produce anticorpi. Asa ca, atunci cand copilul vine in contact cu boala, anticorpii o vor recunoaste si vor fi gata de lupta.

Vaccinarea la copii

Vaccinarea la copii

Imunizarile reprezinta cea mai sigura metoda de protectie a sanatatii, asa ca actionati.

Vaccinuri pentru bebelusi – In maternitate

La 24 de ore dupa nastere, bebelusul trebuie sa fie vaccinat impotriva hepatitei B si a tuberculozei. Este indicat ca vaccinurile HEP B si BCG sa se administreze bebelusilor nu mai tarziu de 7 zile de la nastere.

Nu te speria daca bebelusul tau are o usoara reactie neplacuta dupa vaccin! Este posibil sa ii apara o umflatura mica si o roseata usoara in locul unde a fost injectat, insa vor trece repede si de la sine.

Copiii pot prezenta si alte simptome cum ar fi agitatia si plansul persistent. Exista, de asemenea, posibilitatea ca unii bebelusi sa aiba dupa vaccinare o forma usoara de febra, insa sunt si o multime de bebelusi care nu reactioneaza in niciun fel dupa ce le este administrat un vaccin.

Vaccinuri pentru bebelusi la 2 luni

Cand bebelusul tau implineste 2 luni, trebuie sa mergi cu el la cabinetul medicului de familie, pentru a-l imuniza pe micut cu vaccinurile diftero-tetano-pertussis, hepatita B (DTP – HEP B) si antipolio oral (VPO).

Aceste vaccinuri sunt gratuite, daca ai asigurare medicala.

DTP si VPO se repeta la 4 luni si la 12 luni, iar la 6 luni se fac DTP, VPO si HEP B.

DTP-ul se mai administreaza inca o data la copiii de peste 2 ani, mai exact, la 30, maximum 35 de luni.

Este foarte important ca fiecare copil sa faca vaccinarile la varsta potrivita. Astfel se va diminua considerabil frecventa imbolnavirilor si riscul aparitiei unor efecte secundare din cauza ca nu a fost respectata schema de vaccinare.

Vaccinuri pentru bebelusi – Intre 1 an si 1 an si 3 luni

Vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion (RRO) se face copiilor de la implinirea varstei de 1 an si pana la 1 an si 3 luni.

Vaccinul antirujeolic trebuie repetat dupa 1 an si jumatate, pentru ca, in acest timp, se pierde imunitatea.

In afara vaccinurilor obligatorii, mai sunt recomandate si cele impotriva hepatitei A, a varicelei si a virusului hemophilus influenzae. Acesta din urma poate preveni meningita. Medicul trebuie sa fie cel care hotaraste exact la ce varsta sa se faca aceste vaccinuri.

IMPORTANT!
Daca copilul tau este bolnav, racit sau are febra, nu trebuie sa i se administreze vaccinul in acel moment, ci trebuie sa astepti ca aceste simptome sa treaca definitiv.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vaccinarea la bebelusi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!