Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Totul despre colicile bebelusului0 Comments

Publicat in:
Etichete:ce sunt colicile, colici la copii, colicile, colicile la bebelusi, despre colici, simptome colici, tratament colici

Ce sunt colicile?

Colicile sunt afectiuni de ordin fizic care il fac pe bebelus sa planga foarte mult si foarte des. Bebelusii incep de cele mai multe ori sa planga din senin, pentru ca ii irita un anumit zgomot sau un anumit lucru.

Toti bebelusii dezvolta colici in primele 6 luni de viata, de regula in jurul varstei de 4 luni. Trebuie sa stiti faptul ca aceste colici dureaza, de obieci, mai mult de 2 ore.

Colicile la copii

Colicile la copii

Cauzele aparitiei colicilor

Doctorii spun intr-un glas ca nu exista anumite cauze clare pentru care bebele sufera de colici. Totusi au stabilit cativa factori probabili care favorizeaza aceasta reactie:

  • reactii alergice;
  • hiperexcitabilitate nervoasa;
  • alimente care produc gaze si se transfera in laptele matern (fasolea, varza, conopida, broccoli, ardeiul, ceapa, usturoiul, castravetii etc. );
  • sistem digestiv si nervos insuficient dezvoltat.

Cauza cea mai intalnita pentru dezvoltarea colicilor este sistemul digestiv si nervos insuficient dezvoltat. In primele luni de viata, sistemul gastrointestinal abia invata sa functioneze. Muschii responsabili cu digestia nu s-au dezvoltat suficient de mult.

Din cauza sistemului nervos inca nedezvoltat, este foarte posibil ca micutii sa se incarce cu diferite imagini si sunete pe care le percep in timpul zilei. In aceste momente, de obicei, incep sa planga usor, sa devina irascibili, adorm si dorm foarte greu.

Colicile – Simptome

Simptomele aparitiei colicilor pot fi diverse, insa va recomandam sa acordati o atentie sporita urmatoarelor puncte:

  • dureaza cel putin 3 ore, si nu inceteaza in ciuda oricarui efort de a-l consola;
  • apare de obicei in acelasi moment al zilei, de regula dupa masa, si se termina la fel de brusc cum a inceput;
  • abdomenul este tare si umflat;
  • pozitia bebelusului atunci cand plange este cu spatele incovoiat, cu genunchii ridicati la piept si cu pumnii stransi;
  • apare insotit de insomnii, si pe un fond de iritabilitate si nervozitate.

Cel mai sigur mod prin care iti poti da seama daca bebele tau sufera de colici este sa fii atenta la cat de mult plange.

Bebelusul are colici atunci cand plange mai mult de 3 ore pe zi, de cel putin 3 ori pe saptamana de-a lungul unei perioade de 3 luni.

Tratament colici

Masajul burticii

In momentele cand sugarul este linistit, culca-l pe genunchi sau pe un prosop intins pe pat si maseaza-i usor abdomenul, cu miscari circulare. Inainte de aceasta, unge-i pielea cu putin ulei cald de masline sau de jojoba combinat cu o picatura de ulei de maghiran, romanita sau portocala.

Leganatul

Unii bebelusi se calmeaza la auzul muzicii instrumentale sau vocale, la zgomotul de aspirator sau la cel al motarelor auto. Un alt lucru pe care il poti face pentru a-l calma pe bebe este sa il legeni. Leganatul predispune la somn si multi bebelusi adorm in brate, in carucior sau in masina.

Anumite medicamente

Exista pe piata o serie de produse impotriva colicilor la bebelusi, insa nu toate sunt la fel de bune si dau rezultatele asteptate. Daca va decideti sa cumparati un astfel de medicament, va sfatuim sa luati „Infacol”. Se poate da bebelusului de la nastere, o pipeta. In cele mai multe cazuri, acest produs si-a facut efectul.

Tratament colici

Tratament colici




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Totul despre colicile bebelusului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!