Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum controlezi durerea contractiilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete:contractii, contractiile, controlul durerilor, cum controlezi durerea, durere, dureri, dureri contractii, durerile

Controlul durerii nu este un lucru usor, dar nu este nici imposibil. Recomandarile de mai jos va vor ajuta si va sfatuim sa le puneti in practica in travaliu. Nu sunt metode infailibile, rezultatele pe care le dau variaza de la o femeie la alta, de aceea este bine ca dvs. sa stiti cat mai multe variante pe care sa le incercati:

Controlul durerilor contractiilor

Controlul durerilor contractiilor

  1. Starea de spirit este extrem de importanta (curaj, concentrare, focus pe prezent, gandire pozitiva)
  2. Relaxare completa intre contractii (inchiderea ochilor, masajul umerilor: endorfina o va pune intr-o stare relaxanta)
  3. Caldura (incalzirea spatelui si coapselor- perna electrica sau apa calda)
  4. Respiratie adanca in timpul contractiilor (ajuta si bebelusul care primeste mai mult oxigen cand gravida respira adanc)
  5. Contact fizic (strangerea manii) si increderea persoanei de langa gravida (cercetarile arata ca doamnele care au un ajutor psihic langa ele in timpul nasterii nasc mai usor si cu mai putine complicatii)
  6. Masaj superficial in zona de durere (nervii mai superficiali raspund mai repede decat cei care dau informatiile despre durere) sau masaj profund in zona sacrului. Daca doamna nu doreste sa fie atinsa deloc, nu se insista!
  7. Acupresura (appsarea punctelor antalgice)
  8. Miscare, schimbari dese de pozitie – pot ajuta si bebelusul sa isi gaseasca drumul in bazin. Ex: pozitiile asimetrice; pozitiile antalgice (burta libera, inclinatinainte, pozitia in patru labe, pozitiile in care picioarele sunt mai jos decat bazinul (deschide bazinul). Schimbarea frecventa a pozitiei e importanta si conteaza si atunci cand s-a administrat o epidurala
  9. Baie, dus
  10. Anestezie peridurala



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum controlezi durerea contractiilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!