Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fumatul in sarcina0 Comments

Publicat in:
Etichete:efecte, fumat, fumatul in sarcina, gravida, riscuri, sarcina

Daca sanatatea ta nu este suficienta sa renunti la fumat, atunci sanatatea copilului tau ar trebui sa fie cel mai intemeiat motiv sa o faci.

Fumatul in timpul sarcinii afecteaza sanatatea ta, dar si a copilului atat inainte dar si dupa ce copilul se naste.

Nicotina, monoxidul de carbon, precum si alte numeroase otravuri din tigari pe care tu le inhalezi fumand, sunt transportate prin sange direct la copilul tau.

Atunci cand oamenii din jurul copiilor fumeaza, si copiii fumeaza, indirect. Un mediu fara fum de tutun este mai bun atat pentru tine cat si pentru copilul tau in curs de dezvoltare.

Fumatul in sarcina

Fumatul in sarcina

Cand fumezi, bebelusul tau primeste mai putin oxigen si mai putini nutrienti. Acest lucru determina copilul tau sa creasca mai incet si sa ia in greutate mai putin in pantecul tau. Iar copiii cu o greutate mai mica decat media la nastere tind sa aiba mai multe probleme de sanatate.

Copiii a caror mama este fumatoare risca sa aiba complicatii severe in perioada perinatala, lucru valabil si daca bebelusii sunt expusi la fumatul pasiv, de exemplu daca tatal, care este mereu in preajma mamei, fumeaza.

Expunerea la fumul de tutun afecteaza bebelusul pe viata

Bebelusul tau poate avea mai multe infectii ale urechii, va raci mai des si va avea mai multe probleme cu respiratia. De asemenea, poate intampina probleme de invatare si concentrare. Avand o greutate mai scazuta la nastere, sanatatea copilului ii poate fi afectata si la varsta adulta.

Cu cat fumezi mai mult, cu atat copilul va fi mai expus la toate aceste probleme de sanatate.

Nu exista un numar maxim de tigari fumate pe zi in timpul sarcinii!

Fumatul in timpul sarcinii te va afecta si pe tine. De exemplu, riscul de a pierde sarcina este mai mare la o mama fumatoare decat la una nefumatoare. De asemenea, ai mai multe sanse de a avea complicatii in timpul nasterii.

Fumatul pasiv este la fel de daunator pentru copil. Toate substantele chimice si cancerigene pe care un fumator le inhaleaza, le va inhala si mama insarcinata, deci si bebelusul din pantecele ei. Copiii expusi fumatului pasiv au in jur de 50% sanse sa dezvolte boli de plamani si probleme respiratorii, cum ar astmul. Cand respiri un aer intoxicat cu fumul de tutun, ai un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar, boli de inima, probleme respiratorii si iritatii ale ochilor, plamanilor, gatului.

Deci, daca fumezi, cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa renunti la tutun. Bebelusul tau va primi astfel mai mult oxigen si mai multi nutrienti, lucru care va ajuta copilul tau sa aiba o greutate optima la nastere si sa nu dezvolte toate probleme de sanatate enumerate mai sus. Vei scadea tensiunea arteriala si ritmul cardiac, dar si riscul de complicatii in timpul travaliului si nasterii.

Evita fumatul pasiv. Nu mai permiteti fumatul acasa sau in masina. Cere-i partenerului tau, membrilor familiei si prietenilor sa nu fumeze in jurul tau. Explicati-le ca atat tu cat si copilul tau aveti nevoie de un aer curat.

Afla cum te poti lasa de fumat aici!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Fumatul in sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!