Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum treci peste greata si ameteala?0 Comments

Publicat in:
Etichete:ameteli, ameteli in sarcina, greata, greata in sarcina, sarcina

Te confrunti cu stari de greata si de ameteala in timpul sarcinii? Afla ce poti face pentru a trece peste ele.

Greata, starea de voma si ameteala pot aparea in orice moment al zilei in timpul sarcinii. Sunt stari care afecteaza pana la 70% din femeile insarcinate si pot fi mai severe la prima sarcina.

In timpul primelor 14 saptamani, greata este cauzata de transformarile hormonale violente din organismul tau.

Estrogenul creste sensibilitatea femeii, de exemplu, la diverse mirosuri si astfel apar starile de greata. De obicei, aceste stari apar in saptamanile 4-8 de sarcina si incep sa dispara in saptamanile 14-18. Unele femei se lupta cu greturi si varsaturi pe tot parcursul sarcinii.

Exista si cazuri mai rare in care greturile si varsaturile pot fi atat de grave incat impiedica femeia sa mentina o alimenatie corecta, lucru care poate provoca pierderea in greutate, deshidratare, leziuni hepatice si pot pune atat viata copilului cat si a mamei in pericol daca sunt lasate netratate. Aceasta afectiune rara este cunoscuta sub numele de hyperesmis gravidarum si afecteaza aproximativ una din 300 de femei gravide.

Greata si ameteala in sarcina

Greata si ameteala in sarcina

Remedii impotriva greturilor

Mananca putin, incet, des si ia, in general, lucrurile incet. Daca mananci mai putin si daca mesele sunt mai frecvente pe parcursul zilei, poti atenua greata. Este bine sa eviti a avea stomacul complet gol sau foarte plin deoarece, in ambele cazuri, pot aparea aceste stari de greata.

Daca greata este mai puternica dimineata cand te trezesti, incearca sa ai aproape, pe noptiera, un pachet de biscuiti sau un ceai slab din care sa sorbi inainte de a te ridica din pat. Ridica-te incet din pat, in niciun caz nu sari din pat si nu te grabi, astfel vei minimaliza greturile.

Mai multa odihna

Este bine sa dormi mai mult si sa fii mereu relaxata pentru a reduce simpomele deoarece oboseala atat de frecventa la inceputul sarcinii poate contribui la aparitia greturilor. Trage un pui de somn de fiecare data cand te simti obosita si vei observa ca vet ameliora simptomele.

Remedii naturiste impotriva greturilor.

Greata in sarcina

Un numar tot mai mare de femei apeleaza la remedii naturiste pentru a lupta cu greturile de dimineata. Plante precum:

  • musetelul,
  • menta,
  • aloe,
  • echinaceea,
  • frunzele de zmeur

sunt folosite pentru a atenua simptomele de greata. Radacina de ghimbir este un alt remediu din ce in ce mai popular.

Consumul de ceai din frunze de zmeur este considerat un remediu sigur si poate fi utilizat in timpul sarcinii.

Musetelul ajuta in cazul gazelor, balonarii, indigestei.

Desi aceste plante s-au dovedit utile in lupta cu greata si varsaturile, ele trebuie consumate cu precautie.

Mirosurile neplacute si mancarea

Trebuie sa eviti contactul cu alimentele care-ti provoaca greata. Ori de cate ori este posibil, evita alimentele si mirosurile care agraveaza greata si nut e forta sa mananci alimente care nu-ti plac.

Vitamina B6 in sarcina

Asigura-te ca nu ai carenta de vitamina B6 si ia suplimente care contin complexul de vitamina B. Cercetatorii au aratat ca femeile care iau suplimente pe baza de vitamina B6 se confrunta cu stari de greata si ameteala mai rar decit femeile care nu iau astfel de suplimente.

Lichidele in sarcina

Asigura-te ca bei destule lichide, mai ales daca pierzi o parte importanta din ele prin voma. Incearca milkshakes, sucuri de fructe, supe, ciorbe si chiar cate o inghetata.

Fructele si legumele proaspete sunt bogate in continut de apa si reprezinta o gustare buna si sanatoasa.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum treci peste greata si ameteala?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!