Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Copiii ar trebui sa asculte muzica clasica, pentru a se concentra mai usor0 Comments

Publicat in:
Etichete:autodisciplina, comportament copil, concentrare, copii, dezvoltarea copilului, muzica, muzica clasica

Expertii britanici au aratat intr-un studiu ca autodisciplina, concentrarea si chiar comportamentul social au de castigat in cazul in care copiii asculta muzica clasica.

Initierea copiilor in muzica clasica aduce micutilor numeroase beneficii, mai ales in ceea ce priveste capacitatea de invatare.

Muzica clasica la copii

Muzica clasica la copii

La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Institutul de Educatie din cadrul Universitatii din Londra, care au derulat proiectul „Apollo Music„, la care au participat 4.500 de elevi din ciclul primar.

Micutii care au varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani au fost initiati in muzica clasica, efectele fiind analizate de Susan Hallam, psiholog in cadrul Institutului de Educatie. Profesorii implicati in acest studiu au observat numeroasele efecte pozitive ale proiectului.

In primul rand, contrar ideii preconcepute, copiii nu sunt refractari la acest gen de muzica, declarandu-se chiar incantati de ea.

De asemenea, oamenii de stiinta au mai observat ca ascultarea acestei muzici ii ajuta pe copii sa se concentreze si sa se autodisciplineze.

Odata cu imbunatatirea cunostintelor muzicale, ei au progresat si la celelalte materii studiate.

Potrivit sursei citate, acest nou studiu confirma concluziile observatiilor precedente ale specialistilor britanici, care au descoperit ca „muzica imbunatateste comportamentul social al copiilor, le permite sa copereze mai bine si chiar ii ajuta sa se descurce”.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Copiii ar trebui sa asculte muzica clasica, pentru a se concentra mai usor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!