Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ai copil intre 2 si 4 ani si il lasi in fata televizorului? Iata ce se poate intampla cu el in viitor0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, obezitate, riscuri, studiu, televizor, tv

Copiii cu varstele cuprinse intre 2 si 4 ani care sunt lasati in fata televizorului pentru mai multe ore, prezinta un risc crescut de obezitate pana la varsta de 10 ani, conform unui studiu canadian publicat de BioMed Central.

Riscuri copii lasati la TV

Riscuri copii lasati la TV

Realizatorii acestui studiu au ajuns la concluzia ca fiecare ora in plus petrecuta in fata televizorului, peste limita maxim admisa de 2 ore pe zi, poate adauga 0,5 milimetri la circumferinta taliei copiilor si le reduce tonusul muscular si abilitatile sportive.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1.314 copii cu varsta de 2 ani, pana la implinirea varstei de 10 ani.

Expertii au calculat ca perioada medie pe care copiii din studiu erau lasati sa si-o petreaca in fata televizorului era de 8,8 ore pe saptamana. Aceasta perioada a crescut cu 6 ore in urmatorii doi ani ai studiului pana la 14,8 ore pe saptamana, la varsta de 4 ani si jumatate. Aproximativ 15% dintre copiii care au participat la studiu au ajuns sa se uite la televizor mai mult de 18 ore pe saptamana pana la varsta de 4 ani si 6 luni.

Conform studiului, cele 18 ore pe saptamana de televizor, la varsta de 4 ani si jumatate, se vor transforma intr-un surplus de 7,6 mm in jurul taliei pana la varsta de 10 ani.

Dr. Linda Pagani de la Universitatea din Montreal, co-autor al acestui studiu, sustine ca aceste concluzii reprezinta un avertisment serios in ceea ce priveste cazurile de obezitate infantila.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ai copil intre 2 si 4 ani si il lasi in fata televizorului? Iata ce se poate intampla cu el in viitor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!