Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Orarul meselor pentru copilul de 2-3 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:cate mese, copii, copil, gustari, mese, orar, pe zi

Masa de dimineata sau micul dejun

Copilul tau ar trebui sa serveasca micul dejun imediat ce se trezeste. Bineinteles, dupa rutina de dimineata care include si spalatul fetei. Daca il lasi sa astepte prea mult pana sa ii dai sa mananace, ar putea deveni irascibil sau s-ar putea ocupa de altceva, refuzand sa mai manance.

Pentru micul dejun, poti alege sa ii servesti copilului lapte simplu, fie lapte fiert cu un fainos (gris, zeamil – un preparat de amidon de porumb alb, biscuiti macinati, fulgi de porumb), cacao, cereale instant sau orice ii place copilului tau.

Orar mese copil 2-3 ani

Orar mese copil 2-3 ani

Ideal ar fi sa nu indulcesti laptele, iar daca micutul tau prefera biberonul, ofera-i laptele in aceasta forma.

In fond, cred ca preferi sa manance cu biberonul decat deloc, nu?

Daca cel mic nu este tocmai un fan al laptelui, ii poti oferi ceai si tartine cu branza (de vaci, topita), unt si miere sau gemuri, eventual un ou moale.

Gustarea de dimineata

Majoritatea copiilor se trezesc foarte dimineata, asa ca gustarea poate fi luata in jurul orei 10. Aceasta poate consta in fructe, o tartina mica sau… puteti sari pur si simplu peste gustare.

Masa de pranz

Pentru pranz, poti alege pentru copilul tau de 2-3 ani un piure de legume (cartofi, morcovi, spanac, mazare verde, fasole verde, conopida, dovlecei).

Spre sfarsitul anului al II-lea cei mici incep sa aprecieze consistenta si gustul cartofilor prajiti. Totusi, stim cu totii ca acestia nu sunt tocmai sanatosi si sunt de evitat mai ales in cazul copiilor cu tendinta de obezitate, avand o valoare calorica mare.

Zilnic, piureul va fi asociat cu carne sau un ou proaspat. Pranzul se poate incheia cu o ceasca de supa de carne strecurata si ca desert fructe, compot sau o prajitura de casa.

Pentru variatie, la felul intai poti pregati o ciorbita cu carne de pasare sau perisoare, iar la felul doi – legume sote sau preparate cu sos alb.

Masa de pranz i-o poti oferi copilului in jurul orei 12.

Gustarea de dupa-amiaza

Acum poti alege lapte, iaurt, prajituri de casa, biscuiti, compoturi sau fructe (fructele sunt recomandarea noastra).

Masa de seara sau cina

Copilul tau de 2-3 ani poate servi cina in jurul orei 19. Meniul poate fi ori la fel ca cel de la micul dejun, ori o budinca (orez, gris, paste fainoase), mamaliguta cu unt si branza, compot, o prajitura de casa.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Orarul meselor pentru copilul de 2-3 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!