Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Programul de somn la bebelusi0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebe, bebelusi, copii mici, copil mic, programul de somn, somn

Programul de somn la bebelusi

Programul de somn la bebelusi

Program de somn bebelusi – Modificarile somnului odata cu varsta

  • In jurul varstei de 4 luni majoritatea copiilor dorm, de obicei, noaptea, trezindu-se poate o data sau de doua ori; de asemenea, ei mai atipesc de 2-3 ori si in timpul zilei. Catre sfarsitul primului an de viata, majoritatea copiilor atipesc doar de 2 ori pe zi. Cantitatea totala de somn variaza in functie de copil. Unii copii dorm doar 10-11 ore in total, altii chiar si 15 sau 16. Durata totala a somnului lor se reduce treptat pe parcursul primului an de viata.
  • In jurul varstei de 9 luni multi copii, care pana acum nu au dormit foarte mult, incep sa se trezeasca mai devreme si sa ceara atentie. Aceasta schimbare se produce cam in acelasi timp cand copiii descopera ca o jucarie sau un alt obiect care dispare fiind acoperit de ceva inca mai exista. Psihologii denumesc aceasta revelatie intelectuala „permanenta obiectelor”.Din punctul de vedere al copilului, acest lucru inseamna ca absenta obiectului nu va mai determina uitarea acestuia (veti sti cand copilul incepe sa prezinte „permanenta obiectului” atunci cand nu veti mai putea pur si simplu sa-i luati lucrurile, sa le ascundeti la spate, copilul dumneavoastra va continua sa le caute).Acelasi lucru se intampla si noaptea; atunci cand copilul se trezeste si descopera ca este singur, el stie ca sunteti in apropiere chiar daca nu va poate vedea, astfel incat incepe sa strige pentru compania dumneavoastra. Uneori un simplu „Culca-te” poate fi suficient pentru a-l linisti; alteori poate fi necesar sa-l luati in brate si a-l asigura ca sunteti cu adevarat acolo.Daca puneti copilul inapoi in patut inainte de a fi cu adevarat adormit, acesta este posibil sa se obisnuiasca sa adoarma singur.

Program de somn bebelusi – Problemele de somn

Multi copii au probleme atunci cand trebuie sa adoarma sau sa ramana adormiti. Aceste probleme debuteaza, adeseori, in timpul unei boli usoare, cum ar fi o raceala sau o otita, si pot persista mult timp dupa ce infectia s-a vindecat.

Parintilor care sunt plecati la slujba toata ziua le este dificil sa isi lase copiii sa adoarma seara. De multe ori aud o afirmatie de genul „Atunci cand eu ajung acasa la ora 19 si copilul adoarme la ora 20, nu petrecem mai deloc timp impreuna”.

Ceea ce uimeste este ca in aceste situatii tulburarile de somn ale copiilor nu prezinta o problema ci mai degraba o solutie. Totusi, un copil care se chinuie sa adoarma sau se trezeste de multe ori reprezinta o sursa permanenta de stres pentru parintii sai si in acelasi timp nici lui nu ii este prea bine.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Programul de somn la bebelusi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!