Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum evitati refluxul si constipatia la sugar?0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, constipatia, copii, reflux, refluxul esofagian

Reflux esofagian si constipatia

Reflux esofagian si constipatia

Majoritatea problemelor digestive sunt minore si constau in constipatie sau intr-o mica regurgitaţie a laptelui, dupa o masa. Rareori pot sa apara probleme mai grave, cum ar fi stenoza pilorica sau herniile, ce pot fi tratate eficient prin interventii chirurgicale.

Majoritatea sugarilor regurgiteaza cateodata o cantitate mica de lapte, dupa ce au fost hraniti, fie la san, fie cu biberonul. Aceste regurgitatii pot fi datorate supraalimentatiei sau eliminarii insuficiente a gazelor. Este un aspect sacaitor, dar in general normal atata timp cat copilul creste in greutate in mod corespunzator.

REFLUXUL ESOFAGIAN

Refluxul esofagian este o regurgitatie mai spectaculoasa. El apare din cauza activitatii reduse a sfincterului situat intre esofag si stomac, sfincter care, in mod normal, acţioneaza ca o valva cu un singur sens. Sugarii afectati regurgiteaza dupa fiecare masa si trebuie sustinuti sa elimine gazele dupa fiecare masa timp de aproximativ 20 de minute.

Este de ajutor şi ridicarea capului prin plasarea unei perne sub saltea. Refluxul poate fi ameliorat prin adăugarea unui agent de îngroşare la masa sugarului; majoritatea sugarilor depăşesc aceasta etapă în jurul vârstei de şase luni.

Aceste situaţii trebuie diferenţiate de vărsăturile „în jet” ale sugarului. Acestea pot fi un simptom al stenozei pilorice, în care musculatura orificiului de ieşire din stomac este îngroşată. Stenoza pilorică apare la vârsta de aproximativ patru luni şi este asociată cu creştere în greutate deficitară. Afecţiunea poate fi diagnosticată cu ajutorul ecografiei şi este uşor de tratat pe cale chirurgicală, prin secţionarea muşchiului afectat.

Vărsăturile amestecate cu sânge sau bilă trebuie cercetate de fiecare dată, deoarece ele pot fi un semn al obstrucţiei intestinului, provocată de o hernie, de exemplu.

CONSTIPATIA LA COPIL

Constipatia se referă la prezenţa unui scaun de consistenţă dură, ce este dificil de eliminat, mai degrabă decât la o motilitate intestinală neregulată; ea este normală la copiii hrăniţi la sân, la care poate să existe un interval de câteva zile între mişcările intenstinale.

Un copil cu constipaţie poate fi ajutat printr-un aport crescut de lichide sub formă de apă fiartă şi răcită. După vârsta de patru săptămâni se poate administra suc de fructe pur diluat în proporţie de 1:6. Pentru copiii care au fost deja înţărcaţi, piureurile de fructe pot ameliora constipaţia. Apa îndulcită este un remediu de modă veche şi nu ar trebui administrat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum evitati refluxul si constipatia la sugar?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!