Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum protejati copilul de disconfortul produs de scutece?0 Comments

Publicat in:
Etichete:disconfort, infasare, recomandari, scutece, scutece la copii

Scutece copii – Recomandari extrem de utile

Majoritatea copiilor au pielea sensibila in timpul primelor luni. Regiunea acoperita de scutec este, in mod deosebit, susceptibila si predispusa la eruptii deoarece scutecele retin apa in aprolierea tegumentului sensibil si nu permit zonei respective sa se aeriseasca corespunzator. De fapt, orcine ar face o eruptie in zona respectiva daca ar trebui sa poarte un scutec 24 de ore pe zi.

Scutece la copii – Recomandari utile

Scutece la copii

Scutece la copii

  • Cel mai bun tratament pentru aproape orice eruptie produsa de scutece este sa lasati copilul fara scutec cat mai mult timp posibil – cateva ore pe zi este ideal.
  • Imediat dupa un scaun, de exemplu, este o perioada potrivita pentru a va lasa copilul fara scutec, din moment ce este mai putin probabil ca acesta sa urineze in viitorul apropiat.
  • Puneti copilul sa stea pe un scutec impaturit sau puneti-l pe o saltea impermeabila si incercati sa tineti scutecul sub el (chiar si asa, baieteii pot stropi, asa ca este o idee buna sa tineti cateva prosoape de hartie la indemana). Aerul cald si lipsa contactului cu materialul scutecelor, de obicei, rezolva problema.
  • Aproape toti copii fac eruptii punctiforme din cauza scutecelor la un moment dat. Daca acestea sunt usoare si dispar la fel de repede cum au aparut, atunci nu este necesar niciun tratament special, cu exceptia aerisirii zonei.
  • Nu spalati zona acoperita de scutec cu sapun atunci cand o iritatie este prezenta deoarece sapunul poate fi iritant. Folositi numai apa si nu folositi carpe sau bureti.
  • Puteti sa protejati pielea aplicand vaselina sau un alt tip de unguent. Unele servicii de scutece folosesc modalitati speciale de clatire atunci cand copilul are o eruptie. Daca spalati scutecele la domiciliu puteti adauga o jumatate de ceasca de otet de vin la ultima clatire.
  • La copiii mai mari, eruptiile datorate scutecelor sunt, de obicei, produse de contactul prelungit al tegumentului cu urina calda si acida. Expunerea la aer si schimbarea frecventa a scutecelor de obicei rezolva problema.
  • O eruptie produsa de o ciuperca (denumita si candidoza) se caracterizeaza prin pete de culoare rosu deschis, care adeseori se unesc pentru a forma o suprafata rosie continua, marginita de pete rosii. Plicile cutanate din zona acoperita de scutec au de obicei culoare rosu deschis si sunt acoperite cu pete rosii la nivelul proeminentelor.
  • Tratamentul consta in aplicarea unei creme antifungice eliberata pe baza de reteta. O eruptie caracterizata prin basici sau puroi (in special asociata cu febra, insa aceasta nu este obligatorie) este, probabil, cauzata de bacterii si ar trebui sa fie tratata de un medic.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum protejati copilul de disconfortul produs de scutece?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!