Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce trebuie sa faceti ca dintii copiilor dvs. sa fie sanatosi?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, biberon, carii, dinti, fluor, sanatosi, sfaturi

Dintii la copil

Dintii la copil

Nutritie pentru dinti mai puternici

Coroanele (partile care se vad) dintilor unui copil se formeaza in gingii inainte de a se naste. Uneori, multi dintre dintii permanenti incep sa se formeze in cateva luni de la nastere, iar altii chiar inainte!

Acesti dinti in crestere sunt sensibili la o nutritie nepotrivita. Printre elemente necesare intaririi dintilor, urmatoarele sunt in special importante: calciu si fosfor, vitamina D si vitamina C.

Surse bune de calciu si fosfor includ:

  • legumele,
  • cerealele,
  • sucurile imbogatite cu calciu,
  • laptele ( cu toate ca dietele fara produse lactate par a avea unele beneficii).

Sursele de vitamina D includ:

  • lapte fortificat,
  • vitamine picaturi si expunere la soare.

Daca va hraniti copilul la san, puteti sa-i dati un supliment de vitamina D (200 unitati pe zi) pentru siguranta.

Sursele de vitamina C includ:

  • majoritatea fructelor, in special citricele,
  • vitaminele picaturi,
  • rosii crude,
  • varza si
  • laptele matern.

Si alte vitamine sunt, de asemenea, de ajutor, inclusiv vitamina A (in fructele galbene, portocalii si rosii) si cateva din vitaminele B (in cereale).

Fluorul

Un element cunoscut ca valoros in formarea dintilor puternici si rezistenti la carii este fluorul. Fluorul este un mineral care se gaseste in natura; de asemenea, cantitati mici din acest mineral se gaseste in oasele si dintii nostrii.

O cantitate mica de fluor in dieta mamei in timp ce este insarcinata si apoi in dieta copilului poate reduce foarte mult posibilitatea aparitiei cariilor mai tarziu. Cand smaltul unui dinte este format cu fluor, acesta rezista mult mai bine actiunii acizilor. In plus, fluorul din gura reduce activitatea bacteriilor care determina cariile dentare.

In zonele in care exista un continut mare de fluor in apa de baut se semnaleaza mai putine carii dentare. Adaugarea de fluor in apa de baut in majoritatea oraselor au avut efecte benefice similare. Copiii pot primi, de asemenea, fluor prin prescrierea de tablete si picaturi.

Alta cale de a beneficia de fluor este prin aplicarea directa. Fluorul poate fi introdus in gura prin pastele de dinti, prin ape de gura sau prin alte preparate.

Fluorul pentru bebelusi

Daca alaptati si apa potabila este fluorurata, nu este nevoie sa-i dati bebelusului dumneavoastra suplimente de fluor. Daca apa este nefluorurata, luati in considerare sa-i administrati bebelusului dumneavoastra prin vitamine pentru sugari care contin fluor.

Formulele de lapte praf contin cantitati mici de fluor, dar daca folositi apa de la robinet fluorurata pentru a prepara laptele, copilul dumneavoastra nu va mai avea nevoie de alte suplimente de fluor. Daca nu, dati-i picaturi cu fluor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce trebuie sa faceti ca dintii copiilor dvs. sa fie sanatosi?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!