Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi de alaptare0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, alaptarea, metode, recomandari, sfaturi

Daca alaptezi sau daca ai in gand sa faci acest lucru, in primul rand trebuie sa te felicitam. In al doilea rand, este bine sa cunosti urmatoarele recomandari astfel incat bebelusul tau sa nu aiba de suferit.

Dupa cum bine ai aflat, alaptarea exclusiva in primele 6 luni de viata este esentiala in dezvoltarea si sanatatea viitoare a puiului tau. Totusi, tine cont de recomandarile expertilor in privinta alaptarii.

Iata care sunt acestea si de ce trebuie sa tii cont atunci cand alaptezi:

Sfaturi pentru alaptare

Sfaturi pentru alaptare


Stimularea zilnica a mamelonului inainte de nastere

In ultimele saptamani de sarcina, laptele este deja format, si este nevoie de stimularea zilnica a mamelonului, pentru a stimula canalele galactofore.

Relaxarea mamei

Pentru o secretie lactata optima, mama trebuie sa fie relaxata, sa aiba un climat familial adecvat, sa doreasca sa alapteze.

Cand se pune la san nou-nascutul?

Dupa nastere copilul trebuie pus la sanul mamei cat mai repede posibil, chiar in primele 30 de minute, cel tarziu la 4-6 ore.

Lichide intre mesele de supt

Intre supturi nu se da nici ceai, nici alt fel de lapte. Se evita si folosirea suzetei.

Orele de alaptat

NU se stabilesc ore fixe pentru alaptat. Acesta trebuie sa fie initiat LA CERERE!

Alaptarea la ambii sani

In primele saptamani, la fiecare supt, alaptarea trebuie sa fie alternativ din ambii sani. Se suge dintr-un san minimum 20 de minute, apoi se trece la celalalt san. La suptul urmator, se incepe cu al doilea san.

Purtarea sutienului

In timpul alaptarii, greutatea sanilor creste prin lapte, de aceea se recomanda purtarea unor sutiene mai largi, cu bretele neelastice, pentru evitarea intinderii sanilor.

Dusul mamei

Sanii se spala la dusul zilnic, asa cum te speli in mod curent. Sapunul, antisepticele si alcoolul sunt de evitat.

Alimentatia mamei

Alimentatia mamei trebuie sa fie una echilibrata cantitativ si calitativ cu un plus caloric de 500 kcal/zi fata de ratia obisnuita a mamei.

Dietele in timpul alaptarii

Nu se recomanda diete de slabire!

Medicamente in timpul alaptarii

Majoritatea medicamentelor luate de mama care alapteaza trec in laptele matern in cantitati foarte mici – aproximativ 1% din doza administrata, deci in marea majoritate a cazurilor, mamele nu trebuie sa intrerupa alaptarea pentru a-si lua medicatia.

Fumatul si alcoolul

Se interzic strict fumatul si consumul de alcool, deoarece eliminate prin lapte in cantitati mari au efecte nocive asupra copilului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi de alaptare

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!