Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi corecte de alaptare0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, cum se alapteaza, sfaturi, sfaturi coreste de alaptare, sfaturi de alaptare, sfaturi pentru alaptare

Despre procesul de alaptare s-au scris si se vor scrie foarte multe lucruri, unele adevarate, altele mai putin adevarate. Va invitam sa parcurgeti acest articol si sa aflati adevarul despre cum trebuie procedat inainte si in timpul alaptarii pentru ca bebelusul dvs. sa fie hranit corespunzator si igienic.

Sfaturi de alaptare

Sfaturi de alaptare

Sfaturi de alaptare

  1. Mama se spala pe maini inainte de a alapta.
  2. Sanii sunt spalati, ca de obicei, o data pe zi in timpul dusului. Nu se aplica uleiuri sau produse parfumate pe sani. Nu va spalati sanii inainte de fiecare alaptare!
  3. Bebelusul se pune la san cat mai repede posibil dupa nastere – ideal in primele doua ore de viata. In primele patru-cinci zile (sau pana exista o cantitate suficienta de lapte), bebelusul se pune la san foarte des pentru a stimula lactatia.
  4. Pana se secreta mai mult lapte, este mai bine sa se alapteze la ambii sani un timp mai scurt (circa 10 minute) la fiecare masa. Cand se secreta deja mai mult lapte, un san pe masa poate fi suficient daca bebelusul este lasat sa suga minimum 20 minute pentru a goli sanul complet (grasimile de care are nevoie sunt prezente catre sfarsitul alaptarii).
  5. In primele saptamani, este posibil ca bebelusul sa nu aiba un orar fix de alaptare. Acest lucru este perfect normal. Sunt copii care mananca de 10-12 ori in 24 ore. Altii mananca mai putin (de 8 ori in 24 ore este minimul asteptat).
  6. Daca sanii dor pentru ca sunt plini si copilul inca doarme, sanii se pot goli putin facand un masaj. La inceput, cand sanii sunt foarte tari, poate fi dificil pentru copil sa suga. De aceea, e bine sa se goleasca putin sanii prin masaj inainte de alaptarea propriu-zisa.
  7. Bebelusul va manca mai bine daca nu este prea enervat, daca este treaz si daca da semne de foame (cauta sanul miscand capul, deschide gura, scoate limba).
  8. Pozitia de alaptare trebuie schimbata des: se evita astfel aparitia ranilor si angorjarea sanilor. Dupa fiecare masa, se pune o picatura de lapte pe mameloane si se lasa sa se usuce; se pot preveni leziuni ulterioare.
  9. In timpul alaptarii, indiferent de pozitie:
    • gura bebelusului trebuie sa fie in fata mamelonului;
    • copilul trebuie sa ia in gura o parte importanta din areola (nu doar mamelonul);
    • burtica bebelusului este in contact cu mama;
    • bebelusul este intr-o pozitie in care exista o linie dreapta intre ureche, umarul si soldul de sus;
    • buzele bebelusului sunt rasfrante;
    • nu se pune degetul pe san incercand sa faceti loc pentru nasul bebelusului. El are narile adaptate pentru alaptare (sunt evazate);
    • daca mama vrea sa scoata mamelonul din gura bebelusului, trebuie sa ii puna degetul mic in gura pentru a opri efectul de vacuum;
    • mama trebuie sa se simta confortabil in pozitia in care este asezata, cu umerii si gatul relaxati.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi corecte de alaptare

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!