Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru a alunga frica de intuneric0 Comments

Publicat in:
Etichete:1-3 ani, copii, copil, frica, frica de intuneric, intuneric, teama, teama de intuneric

Frica, este un sentiment natural in cazul copiilor si asta cu atat mai mult ca cat acestia se afla inca la o varsta la care nu are capacitatea de a percepe complexitatea naturii inconjuratoare.

In ceea ce priveste perceptia pe care acestia o au despre intuneric, singurul lucru pe care il pot intelege este faptul ca intunericul ascunde lucrurile, precum si monstrii, vrajitoarele sau zmeii.

Pentru a combate insa eficient aceasta teama de intuneric specialistii propun urmarea a catorva pasi simpli si firesti.

Frica de intuneric la copii

Frica de intuneric la copii

Ascultati cu multa rabdare ce are copilul dumneavoastra de spus

Este recomandat sa va incurajati copiii sa vorbeasca despre temerile lor, acesta fiind un pas esential in intelegerea si depasirea acestora. Si chiar daca discutiile nu rezolva problema, verbalizarea temerilor ii ajuta pe acestia sa isi accepte sentimentele.

Luati temerile copiilor dumneavoastra in serios

De cele mai multe ori suntem ispititi sa ne amuzam pe seama temerilor copiilor nostri, insa inainte de a adopta aceasta atitudine este indicat sa ne aducem aminte de propriile temeri care ne-au urmarit in copilarie. Deasemenea, este foarte important ca cei mici sa aiba certitudinea ca noi nu suntem speriati, acest lucru oferindu-le o senzatie de confort si incredere. Mai mult decat atat, in incercarea de a-i explica faptul ca monstrii nu exista este bine sa actionati cu tact, si asta cu atat mai mult cu cat la aceastav varsta copii se afla inca in procesul de descoperire a lumii.

Oferiti-i copilului dumneavoastra suportul de care are nevoie

Cu toate ca la aceasta varsta copii incep sa isi manifeste primele semne de independenta, este recomandat sa ii oferiti tot sprijinul de care are nevoie pentru a-si infrange temerile.

Permiteti-le sa vorbeasca despre temerile lor atat cat simt ei nevoia

Adesea copiii au tendinta de a pune intrebari nenumarate despre ceea ce ii sperie, precum si sa includa aceasta temere in joaca sa inocenta. Specialistii sustin ca acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze deoarece de cele mai multe ori aceasta este o reactie fireasca pentru a-si infrange frica. Cu toate acestea in momentul in care sesizati ca dupa cateva luni copilul dumneavoastra nu a facut deloc progrese, este bine sa discutati deschis cu acesta sau sa va adresati unui medic de specialitate.

Ajutati-va copilul sa dezvolte noi abilitati pornind de la temerea sa

Studiile de specialitate au relevat faptul ca pornind de la temerile copiilor dumneavoastra puteti sa ii ajutati sa isi descopere abilitati noi, cum ar fi sa caute informatii legate de ceea ce ii sperie, sa exploreze lumea mai departe de frica lor, dar si sa isi infrunte aceste temeri. In acest sens, puteti sa le explicati ca pot oricand sa ceara informatii de la persoanele mai in varsta, sau sa exploreze camera si obiectele regasite in aceasta incapere.

Mai mult decat atat, pentru a infrange frica de intuneric puteti sa apelati la un joc prin care sa va acoperiti copilul cu o patura astfel incat acesta sa invete sa nu se teama de lucrurile pe care nu le vede.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi pentru a alunga frica de intuneric

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!