Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Necesarul zilnic de calorii al unui copil de 1-3 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:calorii, carbohidrati, copil 1-3 ani, energie, fructe, grasimi, legume, necesar zilnic, proteine

Necesarul de calorii la 1-3 ani

Necesarul zilnic de calorii al unui copil de 1-3 ani difera in functie de sexul acestuia. Puteti afla cate calorii trebuie sa consume puiul tau zilnic, citind randurile urmatoare:

Baieti:
1230 kcal; 14,5 g proteine; 350 mg calciu; 6.9 mg fier

Fete:
1165 kcal; 14.5 g proteine; 350 mg calciu; 6.9 mg fier

Necesarul zilnic pentru un copil de 1-3 ani

Necesarul zilnic pentru un copil de 1-3 ani

Necesarul de proteine la 1-3 ani

Proteinele sunt foarte importante pentru ca asigura cresterea si dezvoltarea copilului. Produsele lactate, carnea slaba, carne de pasare, peste, oua, fasole, linte, soia sunt surse bogate in proteine, dar si in vitamine si minerale. In alimentatia copilului este recomandat sa fie integrate 2 portii de peste pe saptamana, dintre care una trebuie sa contina peste gras (macrou, sardine sau somon) bogat in acizi grasi esentiali.

Necesarul de grasimi la 1-3 ani

Desi contin de doua ori mai multe calorii decat carbohidratii, grasimile sanatoase sunt necesare pentru dezvoltarea normala a sistemului nervos. Este foarte important ca acestea sa fie asigurate prin consumul de lapte integral, branza, iaurturi, carne, peste gras, mai degraba decat din prajituri, biscuiti si produse de patiserie. Produsele sarace in grasimi nu sunt recomandate copiilor din aceasta categorie de varsta.

Necesarul de fructe si legume

Regula cu cele 5 portii de fructe si legume pe zi este valabila si in cazul copiilor. Ca unitate de masura in privinta cantitatii, trebuie luat in calcul cat incape in manuta lui; este o portie mai mult decat suficienta pentru el. Fructele si legumele asigura necesarul de fibre, vitamine si minerale.

Necesarul de energie la 1-3 ani

Alimentele bogate in carbohidrati nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar al micutului tau: painea, cerealele integrale, orezul, pastele, cartofii, banane. Acestea asigura necesarul de energie, fibre, vitamine si minerale.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Necesarul zilnic de calorii al unui copil de 1-3 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!