Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atasarea corecta a copilului la san0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptarea, alaptarea corecta, alaptat, atasarea copilului la san, pozitie corecta, pozitii de alaptare, semne, semne pozitie corecta, suptul

Inainte de atasarea corecta a copilului la san este important ca inainte de alaptarea bebelusului dvs. sa va spalati pe maini.

Atentie!
Nu spalati sanii!

Atasarea copilului la san

Atasarea copilului la san

Pozitionarea copilului

Indiferent de pozitia de alaptare folosita, copilul este intors spre mama, formandu-se o linie dreapta intre urechea, umarul si soldul copilului. Nasul copilului trebuie sa fie la acelasi nivel cu mamelonul mamei.

Cand copilul deschide gura suficient de mult pentru a permite suctiunea mamelonului si a unei parti din areola, este apropiat rapid de san.

Copilul atasat corect aspira mamelonul, o parte a areolei si glanda mamara adiacenta acestora. Buzele si obrajii copilului formeaza un vaccum ce este confirmat de buzele rasfrante si absenta zgomotelorin timpul suptului. Elasticitatea mamelonului permite alungirea si aducerea acestuia pana la jonctiunea dintre palatul moale si cel tare. Limba copilului trece de gingia inferioara si, impreuna cu miscarile maxilarului, comprima glanda mamara sub areola.

Daca se constata o atasare incorecta, copilul trebuie detasat imediat prin introducerea degetului mic al mamei intre gingiile copilului pentru ca altfel exista riscul de formare de ragade la nivel mamelonar.

Semne care va spun ca ati atasat copilul corect la san

Exista o serie de semne prin care va puteti da seama daca puiul dvs. este atasat corespunzator la san. Iata care sunt acestea:

  1. Mama este intr-o pozitie relaxata, fara nici o incordare, sprijinita de perne pentru a aduce copilul la inaltimea potrivita, cu nasul la nivelul mamelonului. Dupa faza initiala de prindere, care poate fi perceputa ca neplacuta (timp de 20 secunde), mama nu are dureri in timpul suptului. Daca este cazul, copilul trebuie detasat de la san si repozitionat corect. Detasarea se face prin introducerea degetului micintre gingii pentru a permite intrarea aerului in gura bebelusului si desfacerea vacumului.
  2. Buzele rasfrante in jurul areolei si mamelonului
  3. Urechea, umarul, soldul formeaza o linie si burta copilului este intoarsa catre mama pentru usurinta inghitirii
  4. Absenta sunetelor de genul „tocait” in timpul suptului indica realizarea vidului necesar pentru extragerea laptelui. Singurul sunet detectabil este cel de inghitit care dovedeste un transfer
  5. de lapte eficient. in momentul in care copilul inghite se poate observa o pauza prelungita intre miscarile barbiei.
  6. Miscarea muschiului maseter, care induce miscarea urechilor

Indiferent de pozitia de alaptare, semnele enumerate anterior trebuie sa fie prezente. Pozitia de alaptare se alege in functie de confortul mamei si comportamentul copilului.

Copii prematuri sau somnorosi sunt ajutati prin pozitii in care mama are controlul atat asupra sanului, cat si asupra cefei bebelusului, aducand copilul la san la moment potrivit.

Mamele cu disconfort perineal pot adopta pozitia intinsa pe o parte. Mamele care au avut cezariana evita de obicei in primele zile pozitii de alaptare care pun presiune pe abdomen.

Atasarea corecta la san implica un transfer de lapte suficient, pe care mama poate sa il observe in functie de numarul si aspectul mictiunilor si scaunelor. Din a patra zi de viata, copilul trebuie sa aiba minim 6 urini (clare si fara cristale de urat) si 3 scaune (galben-mustar, cu grunji de grasime) per 24 de ore.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Atasarea corecta a copilului la san

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!