Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Prin alaptare scazi riscul de cancer ovarian0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, beneficii mama, cancer ovarian, risc

Expertii si jurnalistii au dezbatut tema beneficiilor alaptarii asupra bebelusului, insa acestea exista si in cazul mamei.

Specialistii sustin ca una dintre ele este aceea ca riscul de cancer ovarian aproape ca dispare, daca femeia are mai multi copii si ii hraneste pe toti la san.

Alaptarea scade riscul de cancer ovarian

Alaptarea scade riscul de cancer ovarian

In state precum SUA, acest tip de cancer este al noualea cel mai raspandit in randul femeilor, fiind si a cincea cauza a mortalitatii.

O explicatie este aceea ca tipul acesta de cancer este rareori depistat. De exemplu, doar 20% din tumori sunt descoperite in stadiu incipient.

Specialistii sustin ca simptomele, respectiv durerea abdominala, senzatia de saturatie aparuta imediat si vizitele frecvente la toaleta sunt intalnite in cazul multor afectiuni.

Cercetarea de fata a fost derulata la Universitatea Curtin din Australia si a presupus examinarea si chestionarea a 493 de subiecte diagnosticate cu cancer ovarian si a altor 472 de femei internate pentru diverse probleme, fara legatura cu aceasta boala.

In plus, in cadrul studiului varsta medie a voluntarelor a fost de 59 de ani.

Potrivit sursei citate, in urma compararii datelor, s-a ajuns la concluzia ca femeile care alaptasera mai mult de 13 luni aveau o protectie de 63% in fata bolii, comparativ cu cele care isi hranisera copilul la san pentru mai putin de 7 luni.

Expertii sunt de parere ca protectia femeii in fata bolii s-a dovedit a fi mai mare direct proportional cu perioada de timp in care alaptase.

Astfel, o femeie care a avut trei copii si care ii hranise la san, in total 31 de luni, a ajuns sa fie protejata de cancerul ovarian in proportie de 91%, comparativ cu o alta, care a alaptat numai 10 luni.

Se crede ca alaptatul previne acest tip de cancer deoarece intarzie ovulatia. Cu cat mai multe ovulatii au loc, cu atat riscul de mutatii ale celulelor crester, marind riscul instalarii bolii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Prin alaptare scazi riscul de cancer ovarian

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!