Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce trebuie sa tii cont, daca vrei sa faci un copil?0 Comments

Publicat in:
Etichete:ce trebuie sa stii, detalii importante, inainte de nastere, mame, mamici, sanatatea tatalui, sfaturi

O cercetare recenta, publicata luna aceasta in revista Shape a evidentiat faptul ca 50% dintre femeile aflate la varsta reproducerii nu au discutat despre tema sarcinii cu un medic, in vreme ce 30% dintre acestea nu au mers la ginecolog decat cel mult o singura data in ultimul an.

Studiul a fost realizat pe mai bine de 1.000 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani si a mai scos la iveala faptul ca 25% dintre acestea nu sunt constiente de efectele adverse ale bolilor cu transmitere sexuala, ale obezitatii, fumatului sau menstruatiei neregulate asupra fertilitatii.

Ce trebuie sa stii inainte de sarcina?

Ce trebuie sa stii inainte de sarcina?

Mai mult de 50% dintre femei cred ca mai multe partide de sex pe zi cresc sansele de a ramane insarcinate, iar mai mult de o treime traiesc cu impresia ca anumite pozitii sexuale favorizeaza fecundarea.

Doar 10% dintre femei stiu ca actul sexual de dinainte de ovulatie creste sansele de a ramane insarcinata.

De ce trebuie sa tii cont inainte de a ramane insarcinata?

Consultul la medic

Trebuie sa mergi la un medic, sa ii spui istoricul problemelor tale medicale, sa iti faci un set de analize, sa vezi care este nivelul anumitor hormoni din corpul tau, dar si sa te pregatesti psihic si mental pentru aceasta noua etapa a vietii.

Renunta la contraceptive cu 3-4 luni inainte

Este recomandat sa renunti la contraceptive cu 3 – 4 luni inainte sa incerci sa ramai insarcinata, astfel incat ciclul menstrual sa se autoregleze si sa iti poti da seama mai bine care este perioada ta fertila. Odata reglata menstruatia, iti vei putea da seama mai bine cand are loc ovulatia si cand trebuie sa actionezi pentru a concepe un prunc.

Sanatatea tatalui influenteaza sanatatea fatului

Incearca sa iti mobilizezi partenerul si fa-l sa coopereze la conceperea unui bebelus sanatos. Mai exact, este important sa intelegi ca sanatatea barbatului influenteaza calitatea spermei si sanatatea fatului.

Viitorul tatic trebuie sa manance sanatos si sa renunte la fumat, fie ca este vorba despre tutunul simplu, fie ca este vorba despre droguri. Studiile arata ca marijuana afecteaza motilitatea spermei, adica abilitatea de miscare a spermatozoizilor.

Adopta un regim alimentar adecvat

Tine un regim alimentar adecvat, astfel incat fatul sa se dezvolte intr-un organism sanatos. Pestele, cerealele, legumele si grasimile sanatoase precum cele din nuci si ulei de masline sunt ideale pentru a te mentine in forma inainte de a concepe un copil. In plus, este bine sa nu neglijezi rolul sportului si al exercitiilor cardio.

Multe femei insarcinate aleg sa nasca pe cale naturala, fara a sti insa ce efort fizic presupune acest lucru. Specialistii citati de Jamaica Observer avertizeaza ca o nastere naturala poate aduce rupturi vaginale ce pot fi remediate doar prin interventie chirurgicala.

Ceea ce putine dintre proaspetele mamici isi explica este faptul ca au contractii si dupa nastere, atunci cand alapteaza. Doctorii sustin ca acestea se produc din cauza ca alaptatul favorizeaza producerea de oxitocine, hormon care duce la contractarea muschilor uterini, dar care ajuta si la impiedicarea unor eventuale hemoragii.

De asemenea, un lucru oarecum tabu pentru viitoarele mamici este faptul ca fatul de sex masculin poate avea erectii cand se afla in uter. Cu toate ca pare greu de crezut, acest lucru se intampla si reprezinta adesea modul prin care medicii isi dau seama la ecografie daca bebelusul va fi baietel sau fetita.

Somnul mamei in timpul sarcinii

Somnul poate deveni incomod din cauza burticii, astfel ca femeile gravide gasesc greu o pozitie in care sa doarma confortabil. Daca stai pe spate simti ca te sufoci, daca stai pe partea dreapta, bebelusul apasa pe vena care transporta sangele la inima si catre placenta.

Expertii spun ca o solutie este ca femeia gravida sa doarma asezata cu partea stanga a corpului, in jos.

Atentie la cantitatea de mancare

Desi se spune ca atunci cand esti gravida trebuie sa mananci cat pentru doua persoane, nu este deloc asa. Specialistii spun ca majoritatea femeilor nu trebuie sa ia in greutate mai mult de 11 kilograme in timpul sarcinii.

Inainte de a ramane gravida, trebuie sa stii ca cele 9 luni de sarcina iti vor imbunatati simtul olfactiv, adica vei fi mai sensibila la mirosuri. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama faptului ca circulatia sangelui la nivelul narilor creste.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce trebuie sa tii cont, daca vrei sa faci un copil?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!