Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

7 mituri despre a fi tata0 Comments

Publicat in:
Etichete:mituri, parinte, parinti, tata

Miturile despre a fi tata ne inconjoara inca de la varsta adolescentei: majoritatea femeilor traiesc cu impresia ca barbatii nu isi doresc copii si ca trebuie tarati in aceasta stare de fapt care se numeste paternitate, ca nu se vor pricepe la nimic din ce are legatura cu micutii lor si ca vor incerca sa scape cu orice ocazie de indatoririle lor, iar barbatii sunt convinsi de la aceeasi varsta ca femeile sunt facute sa fie mame, iar ei, barbatii, vor fi prinsi in aceasta capcana mai devreme sau mai tarziu. Iti oferim, indiferent ca esti viitor tata, tata, viitoare mama sau mama cateva informatii utile.

Mituri tata

Mituri tata

Miturile despre a fi tata sunt… doar niste mituri. Psihologii le-au demontat unul cate unul, bazandu-se nu pe niste studii sau cercetari complicate realizate in laboratoare, ci pe realitatea inconjuratoare. Daca te uiti in jurul tau, vei recunoaste majoritatea miturilor si vei putea observa cum acestea sunt transmise de la cuplu la cuplu si, in cele din urma, din tata in fiu, afectand relatiile intre tati si copiii lor. Iti dezvaluim si tie care sunt cele mai comune mituri legate de barbati si paternitate si care este adevarul gol-golut din spatele acestora.

Barbatii nu isi doresc copii la fel cum isi doresc femeile

Inca din perioada adolescentei, femeile isi doresc sa devina mame. Si nici macar la varsta la care se presupune ca sunt deja maturizati pe deplin, barbatii nu isi doresc prea mult sa aiba copii.

Realitatea: Adevarul este ca educatia joaca un rol foarte important in crearea dorintelor. Inca din frageda pruncie, fetele sunt educate sa devina mame: li se ofera jucarii cu ajutorul carora sa isi creeze un mic camin: casute pentru papusi, mini-bucatarii si papusi – care sa joace rolul copiilor de care trebuie sa aiba grija. Baietilor, in schimb, li se ofera jucarii care incurajeaza independenta si individualitatea: masinute, elicoptere, jocuri de construit sau jocuri care incurajeaza castigul, indiferent sub ce forma.

In timp ce fetele invata cum sa aiba grija de casa si de copii, baietii invata sa se distreze sau sa castige (bani). Nimic in neregula, insa nu este de mirare ca femeile si barbatii nu au acelasi ritm biologic atunci cand vine vorba despre dorinta de a deveni parinti. Femeile isi doresc si sunt pregatite sa isi asume rolul de mame incepand cu varsta adolescentei pentru ca au exersat (pe papusi) cum sa isi indeplineasca rolul. Barbatii se pregatesc sa sustina financiar (sa castige) femeile si copiii care le vor fi familie. Trebuie sa stii ca diferenta de intensitate a dorintei de a avea copii dispare in jurul varstei de 40 de ani: la aceasta varsta, femeile si barbatii isi doresc la fel de mult sa devina parinti.

Concluzie: Poate ca barbatii sunt mai putin fascinati de ideea de a avea copii decat femeile, pentru ca ei sunt mai preocupati de aspectele practice (financiare), mai ales ca in societatea traditionala (si nu numai), atat mamele cat si tatii considera ca barbatul are o responsabilitate mai mare fata de copii din punct de vedere financiar (chiar si in cazurile in care mama castiga mai mult decat tata).

Numai sentimentele viitoarei mame sunt importante

Schimbarile uimitoare prin care trece corpul partenerei in timpul sarcinii si preocuparea pentru nastere in sine pot face viitorul tata sa creada ca numai sentimentele ei sunt importante in ceea ce priveste faptul ca devin parinti. Preocuparea lui pentru sanatatea ei fizica si mentala sunt cu adevarat foarte importante atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere, insa si viitorul tata are anumite sentimente in legatura cu tot ceea ce se intampla ori urmeaza sa se intample. Nu conteaza? Nu exista?




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
7 mituri despre a fi tata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!