Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cand ar trebui dezvatat copilul tau de suzeta?0 Comments

Publicat in:
Etichete:avantaje suzeta, cand se scoate, cum se scoate, dezavantaje suzeta, riscuri suzeta, suzeta

Suptul

A suge este un instinct natural si important care il ajuta pe copil sa reuseasca sa se hraneasca din prima clipa cand apare pe lume. Suptul il ajuta pe copil sa depaseasca momentele in care are un disconfort dat de foame, oboseala sau agitatie.

Gestul suptului este familiar bebelusilor si reconfortant. Suzeta este un instrument comun ce se da copilului tocmai ca sa isi mentina aceasta stare de liniste interioara si de bine care ii asigura ca sunt in siguranta.

Avantaje si dezavantaje suzeta

Avantaje si dezavantaje suzeta

Multe mame care alapteaza cunosc prea bine ce inseamna sa se simta ca o suzeta pentru copil, caci acesta foloseste suptul la san uneori doar pentru placerea suptului in sine. Dar totusi, sunt suzetele o idee rea pentru copiii nostri? Apar cumva probleme ca urmare a folosirii indelungate a suzetei la copii?

Avantajele suzetei

Suzeta este reconfortanta daca bebelusul o indrageste

Ea il poate ajuta pe copil sa se calmeze si sa adoarma cand este foarte obosit sau pur si simplu sa se linisteasca atunci cand e cazul.

Risc scazut de moarte subita

Folosirea suzetelor a fost asociata in studii cu un risc scazut de moarte subita la copiii de pana in 6 luni, atunci cand acestia le-au folosit in timpul somnului.

Suzetele pot fi aruncate

Suzetele pot fi aruncate cand copilul se dezvata de ele; degetele nu. Cand copiii nu mai au nevoie de suzeta, acest obicei dispare brusc. Copiii care sug degetul, insa, pot avea o mult mai mare dificultate de a se dezvata de acest obicei la varste mai inaintate (2-4 ani) din moment ce degetul preferat este acolo cu ei mereu.
Ca o confirmare a beneficiilor pe care suzeta le aduce pe plan emotional copilului, inducandu-i starea de liniste si siguranta, Asociatia Internationala a Pediatrilor a aprobat folosirea suzetei la copiii de pana intr-un an de viata.

Dezavantajele suzetei

Suzetele introduse prea devreme interfereaza cu procesul normal de hranire

O preocupare importanta a mamicilor proaspete care hranesc copilul la san este sa reuseasca sa ii creeze un program regulat de masa pentru dezvoltarea lui sanatoasa. Ce inseamna concret asta? Ca cel mic ajunge sa stie intuitiv ca la momentul mesei el trebuie sa isi ia exact cantitatea optima de lapte din san ca sa ii ajunga pana la masa urmatoare si sa il hraneasca. Pentru a se ajunge aici este nevoie de practica de ambele parti, mama – bebelus. O suzeta intervine negativ in acest proces, provocand confuzie copilului cu privire la corecta semnificatie a sanului. Ca sa se evite aceasta problema, pediatrii recomanda a nu se da suzeta copilului decat dupa varsta de o luna.

Suzetele duc la dependenta

Daca bebelusul tau se invata sa adoarma cu suzeta in gura, iar aceasta ii cade in mijlocul noptii si el se trezeste fara ea, e posibil sa nu reuseasca sa readoarma usor fara ea. Si pentru parintele obosit este stresant sa se tot ridice din pat noaptea ca sa se duca sa ii dea din nou suzeta copilului care plange dupa ea. Este important sa iti inveti copilul si metode alternative de a se linisti la nevoie, cum este leganatul, cantatul, plimbatul, mangaiatul sau tinutul in brate. Deci nu doar suzeta.

Probleme cu dintii

Daca cel mic reuseste sa scape de suzeta pana atunci, este in regula. Insa daca el continua sa aiba nevoie de ea si dupa varsta de 3 ani, trebuie sa consulti pediatrul tau pentru tehnici de a renunta la suzeta si deci la obicei.

Risc de infectii ale urechii medii daca se foloseste peste varsta de 1 an

Daca observi o predispozitie a copilului ca la raceli sa il doara urechea, sa faca otita infectioasa, consulta-ti pediatrul ca sa reusiti sa scapati mai repede de suzeta.

IMPORTANT!
Spala foarte des suzetele ca sa le feresti de murdarie si de microbi. Dezinfecteaza-le regulat prin fierbere in apa clocotita si cu putin otet in acea apa




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cand ar trebui dezvatat copilul tau de suzeta?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!