Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Marea Britanie, prima tara din lume in care se vor naste copii conceputi din trei parinti0 Comments

Publicat in:
Etichete:3 parinti, copii, copii din 3 parinti, un tata si 2 mame

Marea Britanie va deveni in 2015 prima tara din lume in care se vor naste copii cu trei parinti – un tata si doua mame, dupa ce Guvernul a stabilit noi legi in domeniu.

Copil din 3 parinti

Copil din 3 parinti

Primul copil cu trei parinti s-ar putea naste in 2015, dupa ce Guvernul englez a realizat proiecte noi ale regulamentelor care permit ca o a doua mama sa doneze ADN care sa fie implantat intr-un ovul steril.

Acest procedeu dezvoltat de oamenii de stiinta englezi, este in momentul acesta interzis in intreaga lume, dar guvernantii din Marea Britanie vor sa schimbe legea, pentru a preveni posibile boli ale copiilor, cum ar fi distrofia musculara.

Noile legi vor permite clinicilor sa inlocuiasca ADN mitocondrial bolnav cu un ADN sanatos din ovulul unei femei donatoare.

Acesta este un procedeu controversat tocmai pentru ca ar da nastere unor copii cu trei parinti, relateaza The Telegraph.

Circa unul din 200 de copii din Marea Britanie are o boala grava mitocondriala si, desi rara, aceasta poate fi transmisa generatiilor viitoare pe linie materna. Potrivit specialistilor, exemple de boli mitocondriale ar fi slabirea muschilor, deteriorarea nervilor, pierderea vazului, insuficienta cardiaca

The Telegraph ne anunta ca in timp ce multi medici si oamenii de stiinta aplauda acest procedeu, subliniind ca ar putea elimina unele boli foarte grave, de cealalta parte, criticii nu sunt de acord cu acest transfer mitocondrial care ar putea da nastere unor „copii proiectati”.

„Deocamdata, tehnicile nu au trecut de toate testele de siguranta, asa ca este prematur sa grabim promulgarea acestei legi”, a declarat medicul David King, directorul grupului Human Genetics Alert.

Medicul este de parere ca transferul mitocondrial va fi acceptat numai daca exista un risc semnificativ sau o boala foarte grava. Copiii nascuti dupa acest transfer nu vor avea dreptul sa descopere identitatea celui de-al treilea parinte donator.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Marea Britanie, prima tara din lume in care se vor naste copii conceputi din trei parinti

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!