Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fetele cu greutate mica la nastere au un risc mai mare de a deveni infertile0 Comments

Publicat in:
Etichete:greutate, greutatea la nastere, infertilitate, nastere, risc

Femeile care au avut o greutate mica la nastere au un risc mai mare de a deveni infertile la maturitate, aceasta este concluzia unui studiu suedez.

Expertii au stabilit pentru prima data o conexiune intre infertilitatea feminina si greutatea la nastere, anunta Medisite.fr.

Greutatea la nastere

Greutatea la nastere

Conform specialistilor de la Centrul de Medicina Reproductiva din Suedia, fetele cu o greutate la nastere mai mica de 2,5 kg au o probabilitate mai mare de a deveni infertile la varsta adulta.

Expertii au ajuns la aceasta concluzie, dupa ce au monitorizat peste 1.200 de femei nascute intre 1973 si 1987, carora li s-au urmarit problemele de fertilitate in perioada 2005 – 2010.

In cadrul studiului, au fost analizate aspecte precum greutatea si inaltimea la nastere, precum si originea infertilitatii (feminina, masculina, mixta sau inexplicabila). In peste o treime din cazuri, problemele de fertilitate aveau cauza feminina.

Printre femeile infertile, in jur de 4% s-au nascut prematur, cantarind mai putin de 2,5 kilograme la nastere.

Potrivit cercetatorilor, retardul de crestere uterina ar putea afecta dezvoltarea organelor reproductive in cazul fatului de sex feminin, ceea ce duce la infertilitate la varsta adulta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Fetele cu greutate mica la nastere au un risc mai mare de a deveni infertile

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!