Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu trebuie sa fumezi langa copii?0 Comments

Publicat in:
Etichete:de ce nu e bine, fumat, fumat langa copii, Fumatul pasiv, pericole

Fumatul pasiv dauneaza arterelor copiilor, imbatranindu-le prematur vasele de sange cu trei ani.

Fumatul langa copii

Fumatul langa copii

Prin ingrosarea peretilor vaselor de sange creste riscul de aparitie a infarctului si atacului cerebral, informeaza BBC citand un studiu aparut in „Jurnalul European al Inimii”.

Potrivit medicilor care au luat parte la acest studiu, in cadrul cercetarii desfasurate in Finlanda si Australia, specialistii au monitorizat peste 2.000 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani. Oamenii de stiinta avertizeaza ca nu exista o limita „sigura” in ceea ce priveste expunerea copiilor la fumul de tigara.

Specialistii au folosit analiza cu ultrasunete si au observat modificari pe peretii carotidei copiilor, artera gatului si a capului.

„Studiul nostru arata ca expunerea la fumatul pasiv in copilarie cauzeaza vatamari directe si ireversibile la nivelul structurii arterelor.

Parintii si cei care vor sa aiba mostenitori ar trebui sa renunte la fumat. Acest lucru nu numai ca este in beneficiul sanatatii lor, dar protejeaza si sanatatea copiilor in viitor”, a declarat dr. Seana Gall, de la Universitatea din Tasmania, coordonatoarea cercetarii.

Expertii ne avertizeaza ca cele mai mari efecte au fost observate in cazul copiilor cu ambii parinti fumatori.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu trebuie sa fumezi langa copii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!