Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Poliomelita si vaccinarea la copil0 Comments

Publicat in:
Etichete:cauza, cauze, cum se transmite, diagnostic, poliomielita, simptome, tratament, vaccin

Ce este poliomelita?

Poliomielita – adesea denumita ?i paralizie infantila – este o boala infecto-contagioasa ce afecteaza sistemul nervos central si poate cauza paralizii, afectand mai ales copiii sub varsta de 5 ani.

Poliovirusul este un virus cunoscut mai ales prin faptul ca distruge sistemul nervos, cauzind paralizie. Frecventa manifestãrilor severe este de 1 caz de paralizie la 200 de infectii cu virus.

Poliomielita la copii

Poliomielita la copii

Poliomelita este o boala epidemica si contagioasa, iar singura metoda de prevenire recomandata fiind vaccinarea antipoliomielitica.

Cauza poliomelitei

Poliomelita este cauzata de trei tipuri de poliovirusuri. Poliovirusul este un virus cunoscut mai ales prin faptul ca distruge sistemul nervos, cauzind paralizie. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor infectate cu acest virus nu au simptome, iar la ceilalti acestea sunt foarte slabe. Boala apare datorita infectiei cu virusul poliomielitei.

Cum se transmite infectia cu virusul poliomielitei

Transmiterea poliovirusului survine cel mai adesea prin traseul oral-anal, datorita neglijarii spalarii miinilor sau consumului de apa si mincare contaminata.Persoanele infectate pot sa continua excretii cu virusi timp de citeva saptamini. Perioada de incubatie este de 7 -14 zile.
Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Poliomelita si vaccinarea la copil

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!