Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este important sa te joci cu bebelusul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebe, bebelusi, cum te joci, de ce este important, joaca, jocuri

Bebelusul este la inceputul unei mari descoperiri: bucuria jocului. Chiar de la inceput, jocul este pentru el o continuare fireasca a dragostei cu care este inconjurat.

Jocul cu parintii lui sau cu cei din jur il stimuleaza si ii confera siguranta. De aceea, fiecare mamica sau tatic trebuie sa isi faca zilnic timp, macar un sfert de ora, special pentru joc cu bebelusul lor. Dar, atentie, nu e cazul sa-l antrenam intensiv pentru a-i ameliora performantele. Iata cum va puteti juca cu el in primul an de viata.

Bebelusi - Joaca

Bebelusi - Joaca

Acordand timp de joaca cu bebelusul dvs., castigul va fi ca in acest fel ii veti stimula dezvoltarea, ca il veti pregati pentru primii pasi sau pur si simplu ca ii veti da incredere. Astfel el se va deschide mai usor la viata sociala, la ambianta apropiata si la lume.

Ce le place bebelusilor?

Bebelusilor le plac miscarile blande si ritmate (ele sunt pentru ei ca o continuare a vietii intrauterine). La anumite popoare, imediat dupa nastere copiii petrec o mare parte din zi atasati pe spatele sau pe soldul mamei cu ajutorul unei fasii de panza.

In tarile occidentale, port-bebe-urile s-au introdus mai tarziu, dar au fost la fel de eficiente. Oricare ar fi mijlocul folosit, faptul ca este leganat constituie o mare placere pentru copilas inca de la nasterea lui.

Prin joc, bebelusul simte ca este iubit

Sa se joace si sa se legene nu e numai o placere si un stimulator fizic ci si bucuria de a avea o activitate cu mama si tata. Copilasul tau se va simti sustinut atat fizic cat si psihologic. Nu uitati insa sa-i vorbiti sau sa-i cantati in acelasi timp copilasului vostru. Vocea, rasul, atitudinea, privirea, totul este tandretea si bucuria de a fi impreuna.

Se cunoaste importanta schimburilor afective pentru dezvoltarea creierului copilului. Astfel el se va deschide mai usor la viata sociala, la ambianta apropiata si la lume. Dar, atentie, nu e cazul sa-l antrenam intensiv pentru a-i ameliora performantele.

Pentru copilul foarte mic, profitati de momentele in care micutul s-a trezit linistit. Alegeti un moment intre mese si multumiti-va numai cu cateva minute pentru inceput. Foarte curand el va deveni disponibil pentru mai mult timp. Nu exagerati totusi si evitati sa-l faceti sa se joace inainte sau dupa masa. Fiti foarte atenti la semnele lui de oboseala!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce este important sa te joci cu bebelusul tau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!