Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Memoria bebelusului0 Comments

Publicat in:
Etichete:burtica mamei, cand retine, memoria bebelusului, memoria la bebe, memoria la bebelus, memorie

Ambianta – un factor important pentru memoria bebelusului

Contextul este foarte important pentru ca bebelusul tau sa capete indemanare. El va recunoaste ambianta, un cantec sau un joc anume folosind memoria sa pe termen scurt daca nimic din context nu se schimba. Schimba unul din aspecte si bebelusul nu va recunoaste nimic nici macar a doua zi. Adultii inteleg cu greutate acest lucru deoarece, pentru ei, este insignifiant.

Vei observa ca daca vei schimba ceva din accesoriile patutului copilului tau, jucariile cu care se joaca sau cantecelul pe care i-l canti, el va reactiona imediat la acest nou stimul (nu neaparat va avea o reactie negativa).

Bebelusul are amintiri din burtica mamei

Memoria pe termen scurt a bebelusului pare sa ne indice perioada de viata intrauterina, faza de feotus din dezvoltarea sa. In saptamana a 14 -a, un feotus isi poate aminti un stimul 10 minute mai tarziu si chiar mai mult decat atat, si-l poate aminti chiar si 24 de ore. Studii similare au fost facute pentru a descoperi mai multe indicii. Aceste studii sunt disponibile in reviste medicale si alte ziare de profil.

Cateva variabile contribuie la dezvoltarea memoriei copilului tau. In special, o alimentatie corespunzatoare in primele optsprezece luni de viata este cruciala pentru dezvoltarea memoriei pe termen lung, sustin cercetatorii Scolii de Medicina a Universitatii din California.

„Concluzia autorilor este urmatoarea: suplimentele nutritionale din primele optsprezece luni de viata ale copilului pot aduce mari beneficii dezvoltarii memoriei acestuia” – articol din decembrie 1997, American Journal of Clinical Nutrition.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Memoria bebelusului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!