Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tot mai multe femei au probleme alimentare in timpul sarcinii0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, femeie insarcinata, gravida, gravide, probleme, sarcina

Un studiu arata ca circa 7% dintre viitoarele mamici se confrunta cu tulburari alimentare, in timp ce un sfert dintre gravide sunt extrem de ingrijorate ca vor lua in greutate.

Aproape 25% dintre femeile insarcinate sunt foarte preocupate de silueta lor, iar una din 14 doamne sufera de tulburari alimentare in primele trei luni ale sarcinii, arata studiul.

Probleme alimentare in sarcina

Probleme alimentare in sarcina

Acest sondaj a fost realizat de University College London (UCL). La studiu au luat parte peste 700 de viitoare mamici, a scos la iveala ca un sfert dintre acestea sunt extrem de ingrijorate de greutatea si de formele lor.

Mai grav este faptul ca doua procente dintre cele chestionate au recunoscut ca se chinuie sa vomite ce manaca, fac exercitii fizice excesiv si iau laxative, pentru a evita ingrasarea in timpul sarcinii, iar 7% au, de asemenea, tulburari alimentare, insa nu sunt atat de radicale.

In plus, studiul finantat de Institutul National de Cercetare in Sanatate din Marea Britanie a indicat faptul ca una din 12 femei insarcinate mananca excesiv cel putin de doua ori pe saptamana.

Doctorul Nadia Micali de la UCL, cea care a condus studiul, a afirmat ca cercetarea indica dovezi clare ca tulburarile alimentare din timpul sarcinii afecteaza atat mama, cat si bebelusul.

„O constientizare mai mare a ceea ce inseamna tulburarile alimentare si simptomele lor in randul viitoarelor mamici le-ar ajuta pe acestea sa idendifice si sa gestioneze mai bine astfel de probleme”, a mentionat Micali.

De asemenea, cercetatorii au avertizat ca foarte multe dintre femeile care se confrunta cu aceste afectiuni sunt lasate netratate in prezent.

Acest lucru se intampla si din cauza faptului ca multe gravide nici nu cer ajutorul medicilor, de frica sa nu fie criticate.

Datele studiului vin in contextul in care aproximativ 1,4 milioane de femei din Regatul Unit sufera de tulburari alimentare, asta reprezentand circa 4% din totalul populatiei feminine.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tot mai multe femei au probleme alimentare in timpul sarcinii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!