Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi dupa nastere0 Comments

Publicat in:
Etichete:depresia dupa nastere, depresia portpartum, depresie, mamica, sfaturi dupa nastere, tristete dupa nastere

Table of Contents

Cea mai obisnuita faza emotionala prin care trece mama dupa bucuria si entuziasmul cauzat de venirea pe lume a copilului este tristetea si instabilitatea psihologica. Fenomenul depresiei postnatale este intalnit intr-un mare procent la femei si poate dura aproximativ o luna de zile.

Depresia dupa nastere

Depresia dupa nastere

Se manifesta prin oboseala, insomnie, izbucniri in plans fara motiv si brusc, nervozitate, lipsa poftei de mancare, frica si lipsa increderii in sine, angoasa si dubii referitoare la capacitatile sale de a face fata cerintelor impuse de rolul ei de mama, teama ca nu mai este atractiva, lucru ce este trait ca un esec personal.

O mama in depresie acorda importanta exagerata oricarei intamplari, se simte incapabila sa aiba grija de ea, are remuscari, se simte disperata si este negativista, lu-cruri care se revarsa, eventual, asupra copilului. La multe femei si in special la cele care s-au dedicat in mod emnificativ carierei, bucurandu-se de recunoastere profesionala, perioada postnatala poate aduce o criza a identitatii si a respectului de sine.

Este normal sa va simtiti obosita si confuza. Daca stresul este intens si presiunea mare, consultati medicul dumneavoastra si cautati modalitati naturale de combatere a insom¬niei sau a altor probleme.

Exista retete pe baza de componenti naturali, cum ar fi plantele medicinale, care ajuta la refacerea puterilor, relaxeaza si calmeaza.

ATENTIE!
Insomnia este un fenomen care se observa la doua treimi din mame. Acest aspect este de asteptat din moment ce, conform cercetarilor, tulburarea si agitatia in somn sunt provocate de schimbari intense in viata unei persoane.

Sfaturi dupa nastere

Daca aveti posibilitatea de a ramane suficient timp acasa inainte de a va intoarce la serviciu, folositi-va de aceasta ocazie, aveti nevoie de liniste si de odihna.

Dedicati-va timp si aveti grija de dumneavoastra. Faceti gimnastica, urmand exercitiile speciale pentru perioada postnatala, bucurati-va de un masaj. Va va ajuta sa va simtiti atractiva, sa recastigati rapid forma dumneavoastra de dinainte si sa deveniti si mai frumoasa.

Nu exista nici un motiv sa suportati prezenta tertilor si sa primiti vizite daca acest lucru va oboseste. Explicati politicos ca nu va prieste acest lucru si nu va obositi. Deja obligatiile dumneavoastra sunt multe.

Impartiti sarcinile si responsabilitatile casei cu partenerul dumneavoastra. Daca el nu poate face fata, gasiti pe cineva pentru sarcinile din gospodarie.

Hraniti-va corect, fara excese. Consumati mari cantitati de apa, in special daca alaptati. Relaxarea o sa va ajute sa treceti peste o anorexie temporara.

„Alaptatul si secretia de hormoni care rezulta, ajuta la relaxarea dumneavoastra. Deci, daca alaptati, veti fi avantajata de acest lucru.

Incercati sa profitati de somnul copilului dumneavoastra pentru a va odihni. Treburile pot astepta, dumneavoastra nu.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi dupa nastere

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!