Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se taie unghiile bebelusului?0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebe, bebelusi, cand se taie unghiile, copil, cum se taie unghiile, la cet zile, taierea unghiilor, unghiile bebelusului, Unghiile la bebelusi

Taierea unghiilor la bebelusi este o operatiune ce trebuie efectuata cu mare grija. Aceasta ar fi prima regula si cea mai importanta. Insa toti proaspetii parinti stiu ca nu este o operatiune usoara.

Unghiile la bebelusi

Unghiile la bebelusi

In primul rand, bebe se naste cu unghii mari si uneori ascutite. Asa ca din primele zile trebuie sa i le taiati, ca sa nu se zgarie. Zgarieturile pot fi periculoase, mai ales daca sunt facute in zona ochilor.

In maternitatile de stat nu i se taie unghiile de catre personalul medical sau asistente, asa ca trebuie sa va descurcati singura. In bagajul pentru maternitate, luati si o forfecuta de unghii pentru bebe.

Cat de des se taie unghiile la bebelusi?

In plus, unghiile bebelusului cresc extrem de repede si este nevoie, in primele luni de viata, sa ii faceti manichiura la doua-trei zile!

Cand tai unghiile la bebelusi?

Cel mai usor este sa ii taiati unghiile in timpul somnului profund pentru ca atunci nu simte nimic si nici nu trage mainile, astfel incat sa il puteti rani.

Cum se taie unghiile bebelusului?

Urmati pasii de mai jos:

1. Alegeti o forfecuta de unghii cu varful bont, special conceputa pentru sugari si copiii mici.

2. Dupa ce o desigilati, o fierbeti timp de 10 minute, apoi o folositi pentru unghiutele sugarului.

3. Regula este urmatoarea: unghiile de la manute se taie rotund, iar cele de la picioare perfect drept, pentru a nu se incarna. Atentie ca cei mici fac rapid infectii la unghiute, daca nu le taiati corect!

4. Daca raniti putin bebelusul, nu ii puneti un pansament, pentru ca poate sa-l duca la gura si sa-l inghita. Doar opriti sangerarea cu un tampon steril.

Sunt unii parinti care rup cu dintii unghiile bebelusului. In felul acesta, este mai putin probabil sa-l raniti, dar nici nu vedeti ce faceti. In plus, nu este recomandat ca manutele lui sa intre in contact cu saliva dvs., asa ca mai bine ii taiati unghiutele cu o forfecuta destinata celor mici. O astfel de forfecuta o puteti procura din farmacie.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se taie unghiile bebelusului?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!