Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Greslile parintilor in privinta somnului bebelusului0 Comments

Publicat in:
Etichete:cat trebuie sa doarma, nou-nascut, probleme de somn, somn, somnul bebelusului, somnul la bebelusi

Problemele legate de somnul copiilor nou-nascuti si foarte mici sunt printre cele mai comune plangeri pe care parintii le au. Atunci cand copilul nu doarme bine, suficient, linistit, stresul in familie este la cote maxime, parca nimic nu mai merge bine.

Copiii ajung sa fie obositi pentru ca nu au dormit suficient si cand sunt obositi sunt neplacuti ca si companie, caci plang si sunt nelinistiti, iar parintii sunt rupti de somn, dar si nevoiti sa faca fata urmatoarelor ore de stat cu copilul mic nedormit.

Practic, viata familiei cu un copil mic se invarte in jurul faimoaselor ore de somn si cu cat acesta adoarme mai repede si doarme mult, profund, linistit, cu atat mama are un chip mai relaxat si multumit. Niciun alt obiectiv important al vietii ei anterioare nu se compara cu cel de a-si odihni si hrani bine copilul mic de care are acum grija non-stop.

Somnul bebelusului

Somnul bebelusului

Copiii care au probleme cu somnul nu adorm imediat si de regula se trezesc in timpul noptii. Este normal sa existe probleme legate de somn? Raspunsul medicilor este: depinde de varsta copilului.

Greselile parintilor in somnul nou-nascutului

Este nevoie de timp pentru a se forma o rutina de somn la bebelusi, respectiv acel ciclu sanatos de a dormi (noaptea sa doarma fara trezire, iar peste zi sa fie treaz). Multi nou nascuti dorm in medie 16 ore pe zi. In functie de bebelus, acest somn poate fi in reprize de cate 1-2 ore. De fapt, este nevoie de 4-6 luni pentru ca un nou-nascut sa se dezvolte intr-un copil mic care are un program clar si normal de somn.

Medicii spun ca majoritatea problemelor de somn se formeaza atunci cand parintii reactioneaza prea repede cand simt copilul ca se mai misca si agita noaptea in pat, fara sa realizeze ca un bebelus lasat singur in camera lui, chiar daca s-a trezit poate foarte usor sa readoarma la loc.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Greslile parintilor in privinta somnului bebelusului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!