Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

6 sfaturi pentru mofturosii la mancare0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, copil, mancare, mofturi, mofturosi, sfaturi

Stim ca momentele in care micutul tau refuza mancarea pot deveni foarte stresante, insa, cu putina rabdare, poti depasi toate obstacolele. Nu te astepta la miracole peste noapte… bucura-te de fiecare mic succes (cum ar fi cel cand copilul tau accepta un nou aliment pentru prima data). Dar trebuie sa te astepti si la unele esecuri.

Copilul tau are si zile mai putin bune, cand va pleca de langa masa pregatita atat de frumos… si nimic nu va fi mai dezamagitor. Nu dispera si nu te gandi ca nu o va mai accepta niciodata.

Sfaturi pentru mofturosii la mancare

Sfaturi pentru mofturosii la mancare

Iti oferim cateva sfaturi despre cum sa il faci pe copilul tau sa manance o mancare noua sau o mancare pe care a refuzat-o in trecut.

Lichidele intre mese

Nu-i permite sa bea multe lichide intre mese, in special piureuri de fructe sau sucuri de fructe. Acestea strica pofta de mancare a copilului si nu va mai putea sa manance o mancare mai consistenta. Apa este cea mai buna intre mese.

Refuzul de mancare nu inseamna ca nu ii place

Daca refuza un fel de mancare nu inseamna neaparat ca nu-i place. Poate va trebui sa-i mai dai de inca zece ori mancarea respectiva pana decide ca ii place! Refuzul unui fel de mancare este ceva normal in dezvoltarea copilului tau.

Nu-I forta sa manance

In felul acesta, s-ar putea sa nu mai manance niciodata acea mancare. Cand este clar ca nu vrea s-o manance, ia farfuria si nu comenta. Data viitoare ofera-i un fel de mancare diferit, dar din aceeasi grupa de alimente.

Asigura-te ca nu este distras in timpul meselor

Asigura-te ca nu este distras in timpul meselor mai exact inchide televizorul!

Copilasii nu se pot concentra decat la un singur lucru o data, iar televizorul poate fi o sursa de distragere a atentiei, iar mancatul va deveni mai dificil.

Lauda-l pe copil cand mananca bine

Acest lucru il va ajuta sa se bucure de momentele in care mananca. Nu trebuie sa faci caz cand refuza o mancare, desi este frustrant sa fii nevoit sa ramai calm.

Unii copii refuza mancarea doar ca sa iti capteze atentia.

Analizeaza-ti propria dieta alimentare

Daca mananci sanatos si alegi o varietate de alimente sanatoase, copilul tau va dori sa manance si el aceste alimente. Nu te astepta sa manance bine daca tu nu o faci. Copiii isi copiaza parintii, fratii sau pe alti copii.

Mancatul la prieteni sau rude

In cazul in care copilului tau ii place sa se duca acasa la prieteni sau la rude, poti ruga prietena / ruda sa puna pe masa si o mancare pe care copilul a refuzat-o pana atunci. Daca ii vede pe ceilalti mancand si observa ca le place acea mancare, este foarte probabil sa vrea si el sa incerce. Dar nu incerca acest lucru daca este posibil ca si ceilalti copii sa refuze acea mancare.

Lasa-l sa manance cat de dezordonat se poate

Copiilor le place sa manance dezordonat fac multa mizerie atunci cand sunt lasati sa manance singuri.

Nu-i da tu cu lingurita doar pentru a evita mizeria, Mai bine cureti mizeria facuta decat sa-l hranesti cu lingurita. Copiilor le place sa detina controlul cand mananca.

Incearca sa faci din orele de masa un motiv de bucurie! Implica-I pe copil in prepararea sau gatirea mancarii.

Spre exemplu: taie painea in forme distractive, facandu-le mai interesante. Copiiul se va obisnui cu noile mancaruri si este mai probabil sa incerce lucruri noi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
6 sfaturi pentru mofturosii la mancare

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!