Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Importanta diversificarii in evolutia bebelusului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelus, cand se face diversificarea, diversificarea, diversificarea alimentatiei, importanta diversificarii

Laptele matern este alimentatia ideala care ii asigura bebelusului elementele nutritive necesare dezvoltarii si cresterii sale sanatoase.

Recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni si continuarea acesteia in paralel cu initierea diversificarii este una extrem de importanta si ar trebui ca orice mamica sa tina cont de ea.

Importanta diversificarii

Importanta diversificarii

Importanta diversificarii

Este important ca, inainte si in timpul alaptarii, sa aveti o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Combinatia alaptarii cu biberonul in primele saptamani de viata poate sa reduca productia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alapta este dificila.

Diversificarea alimentatiei ar trebui sa inceapa la recomandarea medicului, intre 4 si 6 luni, intrucat sistemul digestiv al bebelusului este acum pregatit sa primeasca si alte alimente in afara de lapte. in aceasta perioada, nevoile energetice ale bebelusului sunt de 2-3 ori mai mari decat ale unui adult datorita ritmului accelerat de crestere, iar laptele, desi alimentul de baza, nu mai este suficient.

Astfel, se adauga cate un aliment nou, la o singura masa pe zi, la inceput in cantitati mici si se creste progresiv in zilele urmatoare, ajungandu-se sa se inlocuiasca in totalitate o masa de lapte. in cadrul diversificarii, cerealele, legumele si fructele ocupa un loc esential datorita aportului nutritiv in saruri minerale si mai ales continutului in fibre alimentare, extrem de importante pentru a asigura un tranzit intestinal adecvat.

Cerealele, adecvate pentru inceperea diversificarii alimentatiei bebelusului, sunt o sursa naturala de energie si contribuie la asigurarea nutrientilor importanti unei dezvoltari fizice si mentale armonioase.

Prof. Dr. Marin Burlea




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Importanta diversificarii in evolutia bebelusului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!