Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Jocuri pentru varsta de 8-12 luni0 Comments

Publicat in:
Etichete:1 an, 10 luni, 11 luni, 12 luni, 8 luni, 9 luni, joculete copil, jocuri copii, jocuri copil

Furnicutele

Misca-ti palmele pe corpul copilului de la picioruse la cap si inapoi, recitand o strofa potrivita, de ex. „Vin furnicile, vin, vin, pana-n cap la Catalin …. Fugiti, furnicute-acum!”

Jocuri copil 1 an

Jocuri copil 1 an

Manuta disparuta

Este destul de greu sa imbracam un copil la aceasta varsta, de aceea iti recomandam sa incerci sa transformi imbracatul intr-o joaca: atunci cand ii introduci mana in maneca, arata-ti mirarea ca manuta a „disparut” si apoi manifesta-ti bucuria cand aceasta „apare”.

Oglinjoara

Tine in mana jucaria de plus preferata si, in timp ce o misti, prefa-te ca vorbeste. Apropie apoi jucaria de oglinda, miscand-o in acelasi fel si intrebati copilul „Unde e jucaria?” indeparteaza-te apoi de oglinda si apropie-te din nou dupa un timp, reluand jocul.

Du-te – vino

Foloseste o minge suficient de mare si moale si asaza-te fata in fata cu copilul pe podea. Trimite mingea sa se rostogoleasca pana la el si apoi arata-i cum sa o rostogoleasca inapoi.

Lectia de anatomie

Rosteste denumirile partilor corpului copilului in timp ce le atingi si le mangai: „Aici NUME_COPIL are nasul, iar aici – urechea”.

Papagalii

Incurajeaza copilul sa-ti imite miscarile. Bate din palme, inclina-te si arata „ce mare sunt”, „ce probleme ai”. Nu uita sa-ti exprimi cu voce tare incantarea atunci cand micutul repeta gestul tau.

Rata Mac Mac

Roaga-l pe cel mic sa repete cuvinte simple, invata-l cum face cainele (ham-ham), vaca (muuu), masina (brrrum, brrrum), clopotelul (clin-clin). Poti folosi carticele ilustrate, din panza sau carton, cu imagini sugestive.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Jocuri pentru varsta de 8-12 luni

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!