Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Scrasnitul dintilor la copii si cum scapi de elUn comentariu

Publicat in:
Etichete:copii, copil, scrasnitul, scrasnitul din dinti, scrasnitul dintilor

Ti se intampla si tie sa-l auzi pe cel mic cum, in timp ce doarme la el in patut, scasneste din dintisori? Exista metode prin care el poate fi ajutat, deci nu te ingrijora prea tare si incearca sa afli care este cauza pentru care el recurge la aceasta metoda.

Scrasnitul dintilor la copii

Scrasnitul dintilor la copii

Desi este posibil sa te fi ingrijorat atunci cand l-ai auzit pe cel mic scrasnind din dinti, trebuie sa stii ca acest obicei nu este neaparat daunator. Pana cand puiul tau se obisnuieste cu noile comori albe din gurita, el poate sa aiba obiceiul de a-si scrasni dintisorii.

Posibile cauze ale scrasnitului din dinti

Acest obicei poate fi declansat si de durerea dintisorilor care dau sa iasa sau de la o infectie a urechii. Nici nasul infundat sau alergiile nu-l scutesc pe cel mic de scrasnitul dintisorilor, deci fii atenta la cele ce urmeaza pentru ca te vor ajuta sa afli mai multe despre cum il poti ajuta pe cel mic.

Cel mai adesea, automatismul de scrasnire a dintilor se manifesta in primul an de viata si nu are nicio semnificatie. Fie ca este declansat de un nou dintisor sau pentru ca puiul nu este obisnuit inca sa aiba dintisori in gurita, scrasnitul poate sa faca parte din viata puiului tau pana in momentul in care puiul se va obisnui cu dintii si in care durerile provocate de acestia vor fi disparut.

In aceste situatii, poti apela la medicul dentist care va verifica gingiile micutului pentru a se asigura ca nu exista probleme.

Otita

Cu toate acestea, daca scrasnitul apare fara alte simptome ale bolii, este putin probabil ca puiul sa sufere de aceasta afectiune. La varsta de 1-2 anisori micutulul tau iti va arata daca are o problema la ureche si, daca este cazul de otita, tu vei observa o secretie galbuie. Trebuie sa stii ca otita poate sa apara si din cauza unor raceli mai severe. Daca ai dubii cu privire la aceasta afectiune, iti recomandam sa apelezi la un medic pediatru care, daca este cazul, te va indruma spre un medic ORL-ist.

Stresul

Trebuie sa stii ca unii copilasi isi scrasnesc dintii daca sunt stresati. Poate parea ciudat ca puiul tau sa fie stresat la 1-2 ani, dar iti spunem ca viata interioara a copiilor este extrem de complexa. Ingrijorarile lor dau nastere unor probleme care ii preocupa si din cauza carora se simt stresati. O bona noua, o gradinita noua, o descoperire il pot stresa pe cel mic, motiv pentru care asigura-te ca puiul tau stie ca esti mereu langa el si ca il sustii. Nu uita sa-i arati, in fiecare zi, cat de mult il iubesti.

Problemele emotionale

Specialistii considera ca obiceiul de a scrasni dintisorii poate avea la baza si probleme emotionale. In acest sens, nesiguranta si lipsa de afectiune sunt cele mai frecvente probleme ale copilasilor. Joaca-te cu puiul tau, dragaleste-l, arata-i ca-l iubesti si fii blanda si intelegatoare in fiecare zi. Doar astfel puiul tau va putea sa depaseasca perioada nesigurantei.

Te-ai confruntat si tu cu problema scrasnitului dintisorilor? Daca da, cum ai reusit sa scapi de ea?




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Scrasnitul dintilor la copii si cum scapi de el

Un comentariu

  1. florin

    Buna ziua, interesanta incercare dar fiul meu are 6 ani si pentru aceasta varsta nu ati elucidat nici-o posibila cauza…

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!