Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Stiai ca, de fapt, baieteii sunt sexul slab?0 Comments

Publicat in:
Etichete:baieti, cercetare, femei, sexul slab, studiu

In urma unor studii efectuate recent s-a constatat ca de fapt bebelusii de sex masculin apartin asa numitului „sex slab„. Cel mai recent studiu in domeniu confirma acest lucru.

Baietii - sexul slab

Baietii - sexul slab

O echipa de savanti din Marea Britanie au descoperit si motivele pentru care bebelusii de sex masculin sunt incadrati in aceasta categorie.

Seful London School of Hygiene & Tropical Medicine’s Centre for Maternal, Adolescent, Reproductive & Child Health, profesorul Joy Lawn considera ca bebelusii de sex masculin au un risc cu 14 % mai mare de a se naste prematur, insa sunt si mai predispusi la infectii, icter si alte complicatii la nastere, comparativ cu fetele, conform Counsel&Heal;.

„In cazul in care avem doi bebelusi nascuti prematur, baiatul va avea un risc mai mare de a deceda, sau de a avea dizabilitati, comparativ cu fata”, a declarat Lawn.

Expertii spun ca si in pantecul mamei, fetele se maturizeaza mai repede comparativ cu baietii, ceea ce reprezinta un avantaj, deoarece plamanii si restul organelor lor sunt mai dezvoltate.

„Una dintre posibilele explicatii pentru nasterile premature in cazul baietilor este aceea ca femeile care au feti de sex masculin intampina mai multe probleme la nivelul placentei; tensiunea mare si preeclampsia fiind asociate cu nasterile inainte de termen”, a adaugat Lawn.

Potrivit sursei citate, exista in intreaga lume o serie de cazuri izolate, mai ales in zonele sarace, unde fetele sunt mai predispuse la decese din cauza ca nu beneficiaza de ingrijire medicala sau pentru ca primesc mai putina hrana.

Cercetarea a mai consemnat si faptul ca din 15 milioane de copii nascuti, un milion mor din cauza ca s-au nascut prematur.

Aproximativ o treime din totalul nou-nascutilor decedati este reprezentata de copii nascuti prematur care nu au supravietuit.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Stiai ca, de fapt, baieteii sunt sexul slab?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!