Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Patut de lemn vs. patut pliant0 Comments

Publicat in:
Etichete:avantaje, dezavantaje, patut de lemn, patut pliant

Ce gen de patut asigura cel mai linistit somn pentru micutii dumneavoastra? Parerile sunt impartite in privinta acestui subiect.

Unii parinti prefera un patut usor de depozitat si transportat, in timp ce altii considera clasicul patut din lemn cea mai sigura varianta pentru confortul celor mici.

Exista avantaje si dezavantaje in ambele cazuri, iar oferta variata de pe piata nu usureaza deloc decizia celor in cautarea unui culcus adecvat pentru bebelusi.

Patut pliant

Patut pliant

Avantajele patuturilor pliante

Patuturile pliante au devenit o varianta agreata de parinti fiindca prezinta cateva avantaje foarte tentante fata de clasicele patuturi din lemn:

  • sunt usor de transportat si depozitat, bebelusul putand beneficia de confortul patutului sau oriunde
  • vin cu multe accesorii – masuta de infasat, carusel, buzunare pentru depozitare, roti blocabile, plasa de tantari – acestea sunt doar cateva dotari extra care inclina balanta in favoarea patuturilor pliante
  • sunt fabricate din materiale mai sigure pentru copii; materialul textil si plasticul din care sunt confectionate scad sansele ca bebelusul sa se loveasca
  • sunt mai ieftine decat patuturile din lemn.

Dezavantajele patuturilor pliante

Daca sunteti deja hotarati sa mergeti pe varianta unui patut pliant, trebuie sa luati in calcul si dezavantajele acestora:

  1. principalul dezavantaj al patuturilor pliante este lipsa de sustinere a bebelusului. Materialele din care acestea sunt facute sunt flexibile si nu sutin corpul celui mic in masura in care o fac alternativele din lemn. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea parintilor renunta la patutul pliant dupa ce copilul reuseste sa se ridice singur in sezut
  2. materialele sigure sunt totodata mai putin durabile, plasticul si materialele textile se uzeaza in timp, un patut pliant nefiind neaparat o investite pe termen lung din acest punct de vedere.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Patut de lemn vs. patut pliant

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!