Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de daunatoare sunt substantele toxice din cosmetice0 Comments

Publicat in:
Etichete:cancer, cosmetice, sanatate, substante, toxic

Multe din produsele cosmetice contin diferite substante care reprezinta o amenintare reala la adresa sanatatii corpului.

O mare parte dintre ingrediente de origine naturala sunt acum inlocuite cu substante chimice care se produc lejer in laboratoarele de cercetare, precum coloranti, aditivi, emulgatori, parfumuri.

Substante toxice in cosmetice

Substante toxice in cosmetice

De pilda, inca din anii ’70 se utiliza la scara larga pentru productia unor cosmetice un antiseptic numit hexaclorofen. Acesta era folosit pentru deodorante, sampoane, pasta de dinti, insa a fost strict interzis de expertii de la Organziatia Mondial a Sanatatii dupa ce acestia au descoperit caracteristicile toxice.

Expertii in domeniu fac cateva recomandari in privinta substantelor periculoase utilizate in cosmetice, care trebuie evitate. De pilda, trebuie sa stiti ca deodorantele, parfumurile, spray-urile de par contin ftalati.

Acestea sunt printre cele daunatoare substante care au un efect negativ asupra fondului hormonal, provoaca malformatii congenitale si inhiba functia de reproducere.

Uniunea Europeana a interzis utilizarea acestora pentru fabricarea produselor cosmetice. De pilda, DEP (di-etil ftalat) si DBP (di-n-butil ftalat) nu mai pot fi folosite pentru fabricarea unor produse cosmetice.

Totusi, expertii mai spun ca ftalatii sunt prezenti in destul de multe produse, cu toate ca acestia sunt foarte daunatori pentru sanatatea umana. Expertii dau exemplu sapunurile, gelurile de dus si sampoanele care contin substante cu actiune toxica: DEA (dietanolamina), TEA (trietanolamina) si SLES (lauril sulfat de sodiu).

Aceste substante toxice produc reactii alergice, uscarea pielii si a parului sau chiar iritarea ochilor.

Atentie la deodorante, pasta de dinti si sapunuri

Mai mult, trebuie spus ca deodorantele, pasta de dinti si sapunul pot contine parabeni si triclosan, care, potrivit unor studii recente au o actiune daunatoare asupra sistemului de reproducere al femeilor.

De exemplu, triclosanul este prezent in multe lotiuni si gelurile de dus. Expertii spun ca acesta intra in reactie cu clorul din apa de la robinet, in momentul in care facem dus si produce cloroform.

Aceasta substanta are un potential cancerigen, mai ales ca poate patrunde in organism prin piele.

In cazul femeilor care folosesc spume de demachiere sau alte produse de ingrijire zilnica, acestea trebuie sa stie ca produsele respective detin in compozitia lor conservanti precum methylparaben, propylparaben, butylparaben si etylparaben. Respectivele substante au efect hormonal foarte asemanator estrogenului, spun expertii.

Avertizarea specialistilor este aceea ca substantele mentionate sunt deosebit de periculoase pentru femeile insarcinate, precum si pentru femeile carora le este contraindicat estrogenul, in cazul cancerului la san.

Dioxanul, substanta cancerigena din lotiunile tonice

De asemenea, in urma unor teste s-a observat ca cremele hidratante contin propilenglicol si polietilenglicol.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de daunatoare sunt substantele toxice din cosmetice

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!