Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Unde te poate duce sedentarismul?0 Comments

Publicat in:
Etichete:boala, cercetare, harvard, sedentar, stiinta, studiu

Potrivit unei cercetari recente realizate de savantii de la Universitatea Harvard, speranta de viata a oamenilor ar putea creste cu cel putin doi ani, in cazul in care acestia ar petrece asezati pe scaun cel mult trei ore pe zi.

Cercetatorii au observat ca daca oamenii ar mai reduce din intervalul de timp in care se uita la un film sau o emisiune televizata, acestia ar fi in masura sa isi poata prelungi viata cu circa un an si 4 luni, conform BMJ Open.

Riscuri viata sedentara

Riscuri viata sedentara

Totusi, savantii au precizat ca aceste estimari au fost realizate pe grupuri diferite si nu sunt considerate atat de exacte pentru a preveni asupra riscurilor de natura personala.

Cercetarile au indicat faptul ca oamenii sunt mai putin sanatosi cu cat stau mai mult timp asezati pe scaun. De pilda, cateva studii recente au legat statul jos si orele prelungite de privit la televizor cu bolile de inima si diabetul, dar si cu riscul general de a muri prematur.

Potrivit Bbc.co.uk, expertul David Spiegelhalter, Universitatea din Cambridge, a anuntat ca acesta este un studiu asupra populatiilor si nu spune oamenilor individual cat de mult bine le face faptul ca se ridica de pe canapea. Profesorul a declarat ca este posibil ca tinerii care fac mai multa miscare in fiecare zi sa traiasca mai mult, in medie fata de cei care nu fac sport.

Totusi, expertul ne anunta ca foarte putini oameni stau mai putin de trei ore pe zi asezati asa ca vorbim de o tinta foarte optimista. David Spiegelhalter a afirmat ca oamenii ar trebui sa faca cel putin doua ore de fitness sau alergare, sa faca ciclism sau sa mearga pur si simplu pe jos, in fiecare saptamana.

Savantul precizeaza ca daca subiectii lucreaza intr-un birou si stau asezati mai mult timp, acestia ar putea fi calificati drept sedentari, in ciuda exercitiilor facute.

Cercetarea care a facut conexiunea dintre sedentarism si diminuarea sperantei de viata a fost realizat pe un esantion de circa 167.000 de persoane, insa nu a tinut cont de stilul de viata al acestora.

Deocamdata, nu este inca clar cati dintre acesti oameni au avut probleme de sanatate inainte de inceperea studiului, iar datele despre orele petrecute stand pe scaun au la baza strict memoria participantilor la studiu.

Cercetatorii care au realizat studiul au anuntat ca descoperirea lor este teoretica si sustin ca faptul de a sugera ca sedentarismul duce la probleme de sanatate este un semnal de alarma, care ar trebui luat in seama pentru evitarea unor probleme de sanatate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Unde te poate duce sedentarismul?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!