Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

4 expresii importante pentru copilul tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:copil, cuvinte, educatie, incredere, increderea copilului, incurajarea copilului, vorbe

Table of Contents

Cuvintele rostite de un parinte catre copilul sau lasa pentru totdeauna urme in el: bune sau mai putin bune. Copilul e dependent permanent de feedback-ul pe care il primeste de la parintii lui si isi formeaza propria impresie despre cine e el, despre personalitatea, calitatile sau defectele sale in functie de ce aude ca ii spun parintii. De aceea avem o uriasa responsabilitate cu privire la ce aud urechile copiilor nostri de la noi.

Cum sa incurajezi copilul

Cum sa incurajezi copilul

Sunt multe, foarte multe cuvinte pe care un parinte este bine sa le spuna copilului sau cat mai des, primele fiind eternele „Te iubesc”. Insa sunt si altele de o profunzime speciala, aparent banale si fara mare insemnatate dar care, in contextul potrivit de viata, fac minuni pentru sufletul si mai ales evolutia umana viitoare ale unui copil.

Va recomandam in acest articol 4 dintre acestea, vorbe pe care un parinte ar trebui sa nu uite sa le rosteasca copilului sau, ca acesta sa se simta iubit, sprijinit in tot ceea ce face si protejat, totodata. Daca nu te apara mami si tati impotriva a tot ce e mai rau pe lumea asta, atunci cine?

Multumesc!

Unii parinti considera ca nu are sens sa tot multumeasca copilului pentru diverse situatii sau actiuni ale sale. Insa, atunci cand un adult ii multumeste unui copil, ii creste propria valoare umana in proprii sai ochi.

Copilul creste cu imaginea de sine ca este o persoana demna de respect, egala cu semenii sai, iar din aceasta pozitie de echilibru, cu usurinta va putea sa respecte la randul sau si sa daruiasca iubire.

Nu uita sa ii multumesti copilului tau pentru orice simti. Lasa-ti inima sa decida pentru ce este cazul sa ii multumesti. Uneori este suficient doar si pentru lucrurile bune pe care le face: se comporta frumos la magazine, da o mana de ajutor in casa, spune anumite cuvinte care pentru tine au o importanta speciala, etc.

Arata-i iubirea si aprecierea ta printr-u simplu „Multumesc!”, cald si insotit de zambet. Vei face minuni pentru el.

Te cred!

Nimic nu este mai important pentru un copil decat sa vada, sa auda si sa simta ca parintii lui il cred; cred in el, au incredere in el. Sunt multe situatii din viata copilului tau, in special dupa ce merge la gradi si se confunta cu provocarile colectivitatii, a intersectiei cu copii cu temperament diferit de el. Pot aparea conflicte in care este benefic sa iti crezi copilul, nu sa ii crezi pe toti ceilalti din jur si sa iti certi copilul, tinand cu „partea adversa”.

Pentru copilul tau, tu trebuie sa fii aparatorul suprem in fata vietii, asta pana cand va fi pe picioarele proprii si va sti – gratie tie – sa se descurce singur. Chiar daca intuiesti sau ai dovada ca si copilul tau a facut o greseala, educa-l cu tact dar arata-i ca tu crezi in el, in cele spuse de el, in puterea lui de a se descurca, in capacitatile lui in fata vietii.

Copilul tau are nevoie sa fie crezut pe cuvant mai ales cand iti povesteste despre cate lucruri a fost in stare! Asigura-l ca il crezi si ca esti mandru de el, ca parinte.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
4 expresii importante pentru copilul tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!