Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

5 reguli pentru a corecta comportamentul negativ al copilului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:acceptare copii, agresivitate copii, comportament copii, educatie pozitiva

Sunt clipe in care copiii reusesc sa te scoata din minti. Iti spui ca sunt copii buni, insa au si ei momentele lor de „slabiciune”, in care sunt furiosi, plangaciosi, nemotivati, pretentiosi, nerespectuosi. Au si copiii momentele lor in care vor prea multe si ofera prea putin sau in care intra in defensiva si folosesc cuvinte urate.

Comportament copil

Comportament copil

Ca parinti, ne gandim ca este ceva „in neregula” cu copiii nostri si cautam solutii sa-i „reparam”. Credem ca in acest fel ii facem mai buni si le crestem sansele sa supravietuiasca intr-o lume dificila. Problema este ca, de fapt, petrecem prea mult timp incercand sa-i “modelam” intr-o maniera pe care noi o consideram corecta, si scapam din vedere valorile si calitatile pe care copilul deja le are.

Vestea buna este ca putem corecta aceasta dorinta de a „schimba” ceva la ei si ceea ce ar trebui sa schimbam, de fapt, sunt “lentilele” prin care noi ii privim pe copii, astfel incat sa vedem comportamentul lor intr-o maniera pozitiva.

Iata 5 reguli de educatie pozitiva, de la specialistii Empoweringparents.com, care te pot ajuta sa gestionezi mai bine comunicarea cu copilul tau si sa tolerezi mai bine comportamentul inadecvat.

Nu mai cauta motive de teama

In general, cand tensiunea creste, cautam dovezi in plus care sa ne alimenteze frica. Principala frica este ca nu va ajunge un “om mare”. Uneori aceasta frica ne poate tine din a vedea adevarul si de a ne inchipui ceva ce nu exista. Devenim un fel de profeti. Din pacate, atitudinea noastra ii poate face pe copii sa se transforme in ceea ce nu ne dorim, de fapt sa devina.

Schimba-ti modul de gandire

Nu ne place deloc ca cel mic sa devina defensiv. Nu ne place sa fie impotriva noastra, contrazicandu-ne in diverse prilejuri. Nu ne place sa ne refuze cand ii rugam ceva. Dimpotriva.

Toate acestea ne infurie pentru ca, in mintea noastra, ne pierdem autoritatea. Daca, insa, ne-am schimba modul de gandire, ne-am putea da seama ca acest tip de comportament il va ajuta sa devina un adult independent. El poate invata sa spuna “NU” atunci cand va resimti presiunea colegilor, prietenilor, in a face diverse lucruri. In schimb, trebuie sa pastram deschise caile de comunicare cu copilul nostru, prin care sa-i impunem limite, consecinte, si sa-l ajutam sa invete cand sa spuna NU.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
5 reguli pentru a corecta comportamentul negativ al copilului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!