Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cauze ale aparitiei celulitei0 Comments

Publicat in:
Etichete:apa, cauze celulita, celulita, efecte, femei, fumat, medicamente, nocive, piele

Una dintre cele mai mari probleme ale femeilor este reprezentata de celulita. Aceasta afecteaza pielea picioarelor, fiind o inflamatie a tesutului celular subcutanat, sustin specialistii.

Celulita determina un efect inestetic si este favorizata de mai multe cauze, care, potrivit expertilor, ar putea sa fie prevenite prin schimbarea stilului de a va alimenta.

Cauze celulita

Cauze celulita

Incrucisarea picioarelor

Expertii recomanda sa nu va incrucisati picioarele unul peste celalalt, deoarece aceasta pozitie poate impiedica circulatia sangelui, in cazul in care este mentinuta pentru mult timp.

Specialistii spun ca in acest fel se poate cauza retentia lichidelor in corpul uman si se agraveaza celulita. Ca sa nu aveti astfel de probleme, este recomandat sa efectuati un exercitiu pentru intretinerea si fortifierea picioarelor. In acest sens, trebuie sa va intindeti pe spate pe o suprafata plana si sa miscati picioarele ca si cum ati pedala o bicicleta.

Exercitii

Trebuie sa efectuati mai multe serii de astfel de exercitii, timp de 2 ori pe zi.

Potrivit specialistilor, alte cauze care pot determina aparitia celulitei pot fi curele de slabit efectuate in mod repetat sau chiar daca veti ajunge sa pierdeti brusc in greutate.

Dietele

Expertii sustin ca dietele fac probleme elasticitatii pielii si pot sa agraveze celulita. De asemenea, daca corpul vostru nu are parte de o cantitate optima de proteine, se poate favoriza retentia de apa, iar pielea abdomenului, coapselor si feselor va deveni tot mai inestetica.

Specialistii in domeniu va sfatuiesc sa aveti o dieta bogata in peste, oua, fructe de mare, carne alba, leguminoase, nuci si seminte. De asemenea, este bine sa consumati cereale integrale, legume si fructe.

Fumatul, extrem de nociv pentru piele

Un alt factor care cauzeaza aparitia celulitei este stresul, care are rolul de a duce la cresterea hormonilor de cortizol din corp, care va determina sa mancati mai gras si sa aveti pofta de mai mult zahar in organism.

Expetii va recomanda sa mancati capsuni, afine, zmeura si nuci caju, mai ales pentru ca acestea reprezinta o sursa bogata de zinc.

Si fumatul poate sa cauzeze efecte nocive tesutului conjunctiv, care se acumuleaza sub piele sub forma unor mici umflaturi. Fumul de tigara afecteaza circulatia sangelui, asa ca este creat un mediu propice pentru aparitia celulitei.

Medicamentele

Medicii spun ca medicamentele din gama analgezicelor precum aspirina si ibuprofenul au capactatea de a favoriza retentia de apa in tesuturi. Recomandarea expertilor este aceea ca daca vreti sa luati astfel de medicamente, este bine sa consultati medicul inainte de a lua o decizie. Se recomanda sa se renunte la medicamentele pe baza de paracetamol, care provoaca retentia lichidelor in corp.

Razele ultraviolete

Si razele ultraviolete au o influenta nefasta asupra pielii, mai ales ca acestea o imbatranesc. Asta se intampla ca urmare a actiunii radicalilor liberi care slabesc elasticitatea celulelor.

Daca vreti sa preveniti celulita, trebuie sa utilizati lotiuni cu factor de protectie solara de doua ori pe zi si trebuie sa va hidratati bine organismul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cauze ale aparitiei celulitei

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!