Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se face monitorizarea evolutiei sarcinii0 Comments

Publicat in:
Etichete:evolutia sarcinii, evolutie, monitorizare, sarcina

Inca de cand a avut loc conceptia, viitoarea mamica si fatul in dezvoltare trebuie sa fie monitorizati atent de catre specialisti. De aceea exista o lista cu investigatii medicale de care fiecare femeie insarcinata ar trebui sa tina cont.

Mai jos vei gasi analizele pe care graviduta trebuie sa le faca pentru a depista eventuale probleme de sanatate pe parcursul sarcinii.

Evolutia sarcinii

Evolutia sarcinii

Care sunt investigatiile de laborator necesare in cursul unei sarcini normale?

Hemograma – se efectueaza imediat dupa stabilirea diagnosticului de sarcina; in acest fel se poate depista precoce o eventuala anemie. Dupa saptamana 21 de sarcina, hemograma trebuie repetata la fiecare 4 saptamani, urmarindu-se in special valoarea hemoglobinei. Cifra acesteia trebuie mentinuta peste 10.5g/dl.

Grupul sanguin si factorul Rh trebuie efectuate cat de repede la ambii parteneri; se poate identifica astfel o posibila incompatibilitate, fiind necesara o monitorizare corecta in timpul sarcinii.

Examenul de urina se efectueaza la fiecare 4 saptamani pentru a depista o eventuala infectie urinara -in acest caz se efectueaza si urocultura, posibilele pierderi de proteine sau prezenta de glucoza. In cazul prezentei glucozei in urina sunt necesare investigatii suplimentare pentru diagnosticarea diabetului zaharat sau a diabetului gestational.

Examenul secretiei vaginale trebuie efectuat de fiecare data cand pacienta prezinta leucoree. Foarte important de retinut este ca infectia gonococica contractata in sarcina poate determina infectii neonatale (oftalmia gonococica).

Diagnosticul infectiilor congenitale este foarte important datorita impactului pe care acestea il pot avea asupra dezvoltarii fatului si nou-nascutului. Printre cele mai grave consecinte ale infectiilor dobandite in cursul sarcinii se numara: avortul spontan, nasterea prematura, moartea fatului in uter, malformatiile congenitale.

Screening-ul pentru aceste infectii are rolul de a evalua statusul imun matern fata de un anumit patogen si de a detecta prezenta unei infectii active.

In aceste conditii, in perioada sarcinii se recomanda efectuarea urmatoarelor teste:




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se face monitorizarea evolutiei sarcinii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!