Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce se intampla cu micutii la care mamele intrerup alaptarea prematur?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptat, bebelusi, corp, hrana, lapte, mama

In urma unor cercetari recente, Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut recomandarea mamicilor care alapteaza micutii, sa faca acest demers pana la varsta de cel putin sase luni. Expertii OMS atrag atentia ca mamele care intrerup mai devreme alaptatul pot face ca micutii sa aiba probleme cu dezvoltarea sanatoasa. Potrivit specialistilor, daca bebelusii sunt hraniti prea devreme cu hrana solida este posibil sa apara un risc in privinta sanatatii lor.

Intarcarea timpurie

Intarcarea timpurie

Atentie cand introduceti mancarea solida

De asemenea, specialistii recomanda sa nu fie inclusa in alimentatia bebelusului mancarea de tip solid prea devreme, deoarece asa poate sa apara riscul diabetului de tip I.

Expertii mai afirma ca trebuie ca tinerele mame sa tina cont de digestia micutilor, care pana la varsta de doar 6 luni nu pot sa digere prea multe alimente. In plus, la cei mici, rinichii nu sunt maturi, asa incat sa faca fata altor alimente cu exceptia laptelui.

Conform medicilor specializati pe acest domeniu, intarcarea bebelusului este de fapt intreruperea alaptarii de catre mama sa.

Acest demers se intampla deseori din cauza ca tinerele mame considera ca alaptarea reprezinta o prea mare dependenta a copilului fata de ele, iar alteori, copilul este cel care opreste alaptarea.

Expertii ne anunta ca totusi, alimentatia la san a bebelusului aduce multe avantaje pentru mama, dar si pentru cel mic.

De pilda, un beneficiu al alaptarii pentru bebelus este acela ca laptele matern contine foarte multe vitamine, proteine si grasimi care ii sunt foarte necesare micutului. Trebuie sa stiti ca micutii care nu sunt hraniti cu lapte matern sunt mai predispusi la alergii, dar si la aparitia altor afectiuni.

OMS: Intreruperea alaptarii poate avea consecinte riscante pentru cei mici!

Pe de alta parte, specialistii spun ca mamele se simt mai bine si mai relaxate in momentul cand alapteaza, ca urmare a eliberarii oxitocinei, o substanta care induce starea de bine.

In plus, intarcarea prematura a micutului poate fi cauzata si in urma lipsei laptelui matern. Medicii sustin ca intarcarea prematura poate avea consecinte riscante, mai ales ca bebelusii sub 6 luni de zile nu isi dezvolta inca o postura corecta atunci cand se alimenteaza.

In cazul in care se va incepe prea devreme hranirea cu mancare solida a micutilor, se pot manifesta afectiuni respiratorii si chiar supraponderalitate in cazul copiilor.

Cu toate acestea, la varsta de circa o jumatate de an, corpul bebelusilor are tot mai putin fier, asa ca acestia trebuie sa recupereze acest element prin intermediul alimentatiei mai consistente.

Copilul iti transmite semnale ca este gata pentru hrana solida

Medicii mai spun ca la bebelusi, pana la varsta de 6 luni, maxilarul si limba micutilor se dezvolta suficient pentru a mesteca si inghiti alimentele.

Imediat ce va face varsta de 6 luni, copilul iti arata ca este pregatit sa fie intarcat, mai ales ca incepe sa roada jucariile sau introduce in gura diferite lucruri.

Pentru a primi hrana solida, expertii afirma ca cei mici trebuie sa poata sa isi tina capul singuri si sa aiba interes cand alte persoane din jurul lor mananca. In plus, dupa varsta de sase luni cei mici vor sa experimenteze noi senzatii ale alimentelor si treptat vor fi pregatiti sa renunte la laptele matern.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce se intampla cu micutii la care mamele intrerup alaptarea prematur?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!