Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Metode de intarcare a copilului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:cum intarc copilul, intarcarea, intarcarea copilului, metode de intarcare, metode de intarcare a copilului, sfaturi de intarcare

Metodele rapide de intarcare sunt periculoase pentru copil. Refuzul mamei de a lasa copilul la san poate duce la mari probleme de incredere si atasament fata de oameni pentru copilul in cauza. Intarcarea blanda, in ritmul copilului nu se intampla de azi pe maine, dureaza saptamani, luni sau chiar mai mult. Ce e important e ca totul sa se petreaca intr-un ritm adaptat copilului, cu blandete si intelegere din partea parintilor.

Va prezentam, mai jos, cateva metode de intarcare a copilului:

Alaptarea copilului DOAR la cerere

Mama nu ofera in mod repetat sanul ei, dar in momentul in care copilul cere, ea nu il refuza. Aceasta este o metoda foarte intalnita, mai ales la copiii mai mari, prin care se produce o intarcare cu adevarat blanda, de-a lungul unei perioade intinse de timp.

Metode de intarcare a copilului – Distragerea atentiei copilului

Distragerea atentiei-Oferirea unei mese, a unei gustari, a unei bauturi sau chiar a unei plimbari sau a unui joc interesant, poate lua atentia copilului dinspre alaptat, ajutand la evitarea unei mese de lapte matern.

Metode de intarcare a copilului – Eliminarea unei mese

Este o metoda mai invaziva spre intarcare. De obicei, se recomanda eliminarea unei mese de lapte din timpul zilei, mesele de dinainte de somn si de dis-de-dimineata sunt scoase ultimele.

Este recomandat sa se elimine mese pe rand, dar nu la un interval mai mic de 3-7 zile, 7 zile fiind intervalul preferat de majoritatea mamelor. O atentie sporita trebuie avuta in perioadele de boala, de eruptii dentare sau de regresie, in care copilul va avea nevoie ca acesti pasi spre intarcare sa incetineasca sau chiar sa se opreasca.

Metode de intarcare a copilului – Limitarea timpului petrecut la san

O numaratoare pana la un anumit numar, stabilit de mama, un cantec, o poezie pot fi de folos pentru limitarea timpului petrecut la san, mai ales pentru copiii mai mari.

Metode de intarcare a copilului – Amanarea momentului alaptarii

Cand ii spune copilului ca il va alapta mai tarziu, nu acum, copilul invata sa fie mai rabdator si se poate sa si uite de alaptarea dorita afundandu-se intr-o activitate placuta.

Metode de intarcare a copilului – Evitarea pe cat posibil a situatiilor in care copilul va dori sa suga

Daca mama si copilul aveau pozitii preferate de alaptat, de exemplu imbratisati pe un fotoliu, e util uneori ca aceste pozitii sa fie pe cat posibil evitate. Statul cat mai mult in picioare, iesitul in aer liber, datul pe bicicleta, toate activitatile care presupun miscare si nu fac din mama o “tinta sigura” ajuta copilul sa se detaseze mai usor de san.

Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare, rolul nostru ca parinti e sa-l sustinem, sa-l ajutam si sa-l motivam pozitiv sa aiba incredere in el si in noi. Daca apar semne ca nu e pregatit pentu intarcare (e agitat, are accese de furie, uda patul, cere cu disperare sanul), noi ca parinti trebuie sa stim sa facem un pas inapoi pana cand va fi mai pregatit pentru acest moment important.

Un ajutor important pentru o mama care ia in considerare posibilitatea intarcarii copilului il poate constitui discutia cu un consultant in alaptare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Metode de intarcare a copilului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!