Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se poate trata cu succes acneea?0 Comments

Publicat in:
Etichete:acneea, bronz, chip, crema, fata, riduri, tratament, tratament acnee, vara

Multe persoane au probleme din cauza acneei, iar vara sansele acestora cresc in privinta combaterii efectelor nocive ale acestei afectiuni. In perioada calda, petrecerea timpului in aer liber si la soare face ca acneea sa se manifeste mai greu, mai ales ca toate acestea influenteaza pielea.

Tratament acnee

Tratament acnee

Desi se spune ca lumina solara si caldura ar putea sa vindece cosurile, medicii sustin ca expunerea moderata la soare poate avea efecte amelioratoare usoare, insa nu definitive.

Totusi, nu putem considera ca acneea a disparut, iar mai mult, expunerea la soare trebuie facuta treptat si pentru un timp indelungat, din cauza ca asa se pot manifesta arsuri solare, care ar putea sa duca la agravarea acneei.

Expertii ne sfatuiesc sa tinem cont de faptul ca daca ne vom expune in mod exagerat la soare, atunci acest aspect poate sa determine imbatranirea accentuata a pielii in timp, dar si majorarea riscului de aparitie a cancerului de piele.

Specialistii sustin ca nu bronzul, ci tratamentul efectuat in mod corect ar putea determina disparitia acestei afectiuni. Printre factorii care determina tratarea acestei afectiuni se afla acidul salicilic sau acidul glicolic, pentru leziunile de tipul punctelor negre.

Fotosensibilitatea, o problema delicata

De asemenea, sunt folositori agentii antibacterieni pentru leziunile inflamatorii de tipul pustulelor care apar pe piele. In plus, trebuie sa faceti o vizita la dermatolog pentru a afla in mod exact cum se trateaza afectiunea voastra.

Medicii spun ca unele medicamente folosite in tratamentul acneei ar putea sa cauzeze in timp fotosensibilitate, adica o sensibilitate crescuta a pielii la radiatiile luminoase.

Expertii mai spun ca fotosensibilitatea se poate manifesta si ca urmare a utilizarii produselor de tip OTC, ce pot sa contina substante fotosensibilizante: tretinoinul sau acidul salicilic.

Specialistii recomanda ca in cazul in care suferiti de aceasta afectiune sa nu mergeti niciodata la culcare fara a curata fata cu un produs delicat. Acesta va putea sa inlature excesul de sebum si praful.

Incercati sa folositi saptamanal anumite masti faciale pentru tipul de ten pe care il aveti sau alegeti pentru fata numai fotoprotectoarele special formulate pentru tenul mixt sau gras, cu baze non-uleioase.

De asemenea, este bine sa nu iesiti la soare intre orele 10:00 si 16:00, precum si sa tratati aspectul mai uleios al tenului in timpul anotimpului cald, prin intermediul unui produs special de curatare.

Expertii mai recomanda sa nu va spalati prea des chipul cu produse intens degresante, mai ales ca acestea va pot deshidrata si irita pielea destul de tare. In acest fel, acneea se va agrava si nu va da inapoi, spun specialistii dermatologi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se poate trata cu succes acneea?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!