Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum puteti deveni mame mai repede?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, ceai, grasimi, mama, omega 3, ovulatie, seminte

Potrivit unor cercetari recente peste o treime din dificultatile pe care le creeaza infertilitatea la reprezentantele sexului frumos se intampla ca urmare a ovulatiei slabe.

Specialistii spun ca ovulatia reprezinta fenomenul prin care corpul femeii elibereaza un ovul din ovare, semnalizand practic momentul cand aceasta poate ramane insarcinata.

Sfaturi ovulatie

Sfaturi ovulatie

Conform opiniei medicului Jorge Chavarro din cadrul Universitatii americane Harvard cauzele care pot determina o influenta nociva asupra procesului de ovulatie la femei sunt destul de multe si variate.

Printre acestea se regasesc:

  • fibromul uterin,
  • endometrioza,
  • chisturile ovariene,
  • sindromul ovarelor polichistice si
  • sindromul premenestrual.

Evitati grasimile si consumati cereale si seminte

Expertul Jorge Chavaroo a realizat o cercetare extrem de complexa, care a durat mai bine de 3 decenii si care indica faptul ca astfel de dificultati ale ovulatiei se pot corecta numai cu ajutorul unui mod special de alimentatie in cazul femeilor.

De exemplu, va trebui sa evitati pe cat posibil, grasimile, precum si mancarea de la fast-food, deoarece acestea contin aditivi alimentari si substante chimice.

Trebuie sa va indreptati atentia catre grasimile nesaturate, respectiv cele care se mentin lichide la o temperatura a unei camere obsinuite.

Nu mai gatiti cu uleiul clasic, ci folositi-l pe cel preparat din masline si mancati cat mai mult avocado si peste, migdale crude si nuci. Este recomandat sa va alimentati cat mai des cu seminte, fasole, linte, mazare sau naut. Mancati fructe uscate, cum ar fi smochinele si prunele, cereale si paste integrale. Incercati sa consumati zilnic cate un iaurt, recomanda expertii.

Nu mai consumati sucuri acidulate

Potrivit specialistilor, in stimularea procesului ovulatiei, un rol foarte important il joaca vitamina B6 si vitamina C. In plus, mai trebuie sa stiti ca acidul folic, omega 3 si spirulina sunt foarte importante, adica ar trebui sa fie consumate aproape zilnic.

In urma cercetarii, savantii au mai observat ca o femeie are mare nevoie de fier in procesul de ovulatie, dar ar fi indicat ca acesta sa provina din fructe si legume si nu din carnea rosie. Nu mai consumati sucuri acidulate, provenite din comert si incercati sa va reorientati catre apa sau ceai.

Miscare

Daca vreti sa deveniti mama, trebuie sa faceti mai multa miscare fizica, sa alergati sau sa mergeti la fitness, mai ales pentru ca se stie ca obezitatea afecteaza negativ ovulatia.

La recomandarea unui medic, puteti sa va administrati si un tratament cu anumite medicamente. In plus, specialistii spun ca pentru stimularea ovariana se pot efectua tratamente de fertilizare in vitro sau de inseminare artificiala.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum puteti deveni mame mai repede?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!