Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Copilul tau s-a iritat de la caldura? Iata ce trebuie sa faci0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, bubite, caldura, copii, iritatie, sfaturi, tratament

E prea cald, ne deshidratam, transpiram iar de la transpiratie facem spuzeala. Acea iritatie a pielii, cu bubite mici si rosii ca de pojar, care mananca al naibii de rau. Sunt peste tot, cu zecile, pe abdomen, pe gat, pe piept, pe spate, chiar si in zonele intime. Pentru copii e cel mai rau intrucat incearca sa se scarpine si asta nu face decat sa irite si mai mult piela.

Bebelusi: Iritatie de la caldura

Bebelusi: Iritatie de la caldura

Bebelusi – Tratament iritatie de la caldura

Dus

Imediat ce ajungi acasa fa baie copilului. Pielea se va calma imediat. Solutia este viabila si pentru tine. Daca iritatia apare cand esti la serviciu si nu ai unde face baie, intra intr-o camera cu aer conditionat si stai acolo pana simti ca nu te mai mananca pielea.

Pentru copii, utilizati gheata

Impacheteaza-te cu gheata. Cand pielea te mananca tare, tot ce vrei este sa ti-o „racoresti”. Si ce poate fi mai rece decat gheata. Infasoara cuburi de gheata in prosop si tine-le pret de 5-10 minute pe zona afectata. Repeta „tratamentul” la fiecare patru-sase ore. S-ar putea ca micutului vostru sa nu-i placa prea mult acest tratament. Trebuie sa-i explicati ca il va ajuta si, in acelasi timp, sa-i oferiti exemplul personal.

Baie cu bicarbonat

Toarna in cada bicarbonat si asteapta sa se dizvolve bine. Apoi intra in apa cu tot corpul. Te vei simti proaspat si „neiritat”. Solutia este folositoare si pentru copilul tau.

Utilizeaza lotiuni de calmare a pielii

Alege creme din aloe vera sau alte plante cu proprietati de calmare. Spala zona iritata inainte de a te da din nou cu crema. De asemenea, nu utiliza solutii prea uleioase, ele pot inrautati situatia.

NU bandajati

Este posibil ca unele dintre bubite sa faca pustule. Nu folosi bandaje sau plasturi. Lasa zona sa respire, vindecarea se va face mult mai usor.

Fii atent la imbracaminte

Atat tu, cat si copilul tau trebuie sa purtati haine largi (nu stramte care sa va irite si mai mult zona afectata), din fibre naturale.

Adresati-va medicului

Spuzeala dispare in cel mult o saptamana. Daca insa persista mai mult de doua saptamani si si-au facut aparitia mai multe pustule, mergi la doctor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Copilul tau s-a iritat de la caldura? Iata ce trebuie sa faci

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!