Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce ii face pe copii sa devina mai inteligenti?0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, copil, copil inteligent, creier, factori, inteligenta, inteligenta la copii, memorie

Va doriti un mic Einstein in casa?

Nu exista o reteta unica si de succes garantat, dar studiile au dovedit ca pastrarea televizorului departe de atentia copilului, sensibilizarea laturii muzicale, alaptatul, o biblioteca mare si reducerea dulciurilor sunt cateva metode de a mari sansele ca un copil sa isi dezvolte inteligenta.

Inteligenta la copii

Inteligenta la copii

Ce defineste un geniu?

Specialistii se contrazic in permanenta pe teme legate de ceea ce presupune o inteligenta foarte dezvoltata (IQ, EQ, functiile executorii si realizarile pe plan academic). Care sunt factorii care influenteaza cel mai mult dezvoltarea inteligentei? Natura? Hrana? Cat de mare este importanta factorului genetic si cel ereditar? Ce poate mari sansele ca un copil sa devina mai inteligent decat este? Iata intrebari la care specialistii in domeniu inca nu au gasit raspunsuri foarte clare. Si totusi, statisticile si cercetarile recente au scos in evidenta cateva concluzii inedite, de care parintii preocupati de inteligenta propriilor copii ar trebui sa tina cont.

Televizorul distruge inteligenta

30% din copiii sub varsta de 2 ani au televizoare in dormitorul lor si 59% dintre acestia se uita doua ore zilnic la televizor. Academia Americana de Pediatrie a emis un avertisment pentru ca sugarii si copiii de varsta frageda sa nu fie lasati in fata televizorului, deoarece televizorul afecteaza abilitatile cognitive si iroseste timp esential in etape ale dezvoltarii creierului, timp ce ar trebui folosit pentru conversatii, spune expertul in limbaj infantil Roberta Golinkoff, coautor al lucrarii Einstein nu a folosit niciodata cartonase educative: Cum invata copiii nostri de fapt – de ce au nevoie sa se joace mai mult si sa memoreze mai putin. Limbajul este esential in procesul de invatare al copilului, iar cel dobandit de la televizor nu este benefic nevoilor sale.

Alaptatul este benefic pentru dezvoltarea creierului

Un studiu facut in Bielorusia, care a urmarit doua grupuri de tinere mame si copiii lor, a relevat faptul ca alaptatul exclusiv pentru o perioada mai indelungata este benefic pentru sporirea inteligentei. Grupul a fost alcatuit din mame care si-au alaptat copiii exclusiv (fara alte lichide sau alimente) si pentru timp mai indelungat (pana la un an) si din mame care au alaptat mai putin si pentru o durata mai scurta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce ii face pe copii sa devina mai inteligenti?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!