Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce ii face pe copii sa devina mai inteligenti?0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, copil, copil inteligent, creier, factori, inteligenta, inteligenta la copii, memorie

Copiii aparatinand primului grup au obtinut rezultate net superioare la citit, scris si matematica. La nivel general, copiii in varsta de 6 ani care au fost alaptati au obtinut procentaje cu 5% mai mari decat ce care nu au fost.

Care este explicatia?

Inteligenta la copii

Inteligenta la copii

Simplu – Laptele uman are un procent de grasimi mai ridicat decat cel de vaca, necesar pentru a izola celulele abundente ale creierului. In timp ce un vitel are nevoie de proteine in laptele sau doar pentru o crestere rapida, omul are nevoie de anumite substante pentru a-si dezvolta si latura spirituala nu doar pe cea fizica. Iar primul lucru pe care o femeie il poate face pentru a creste un copil inteligent este sa-l alapteze, sustin specialistii.

Instrumentele cu coarde sporesc abilitatile verbale

Copiii care canta la pian sau un instrument cu coarde au rezultate cu 15% mai bune in ceea ce priveste abilitatile de comunicare verbala decat cei care nu canta la nici un instrument.

Studiul care a dovedit acest fapt a implicat studenti de la mai multe scoli publice si de muzica din Boston, avand varste in jur de 10 ani si studiind muzica de cel putin 3 ani. Asa cum precizeaza si autorul, multe studii anterioare arata ca exista o relatie benefica intre aptitudinile muzicale, comunicare si coeficientul de inteligenta. Intrebarea care se pune totusi este aceea legata de cauzalitate: sunt copiii inteligenti buni la muzica si/sau muzica ii face inteligenti?

Rezistenta la tentatii creste punctajul la testele scolare

Studii recente arata ca acei copii care sunt capabili sa amane recompensarea activitatilor lor de 15 ori mai mult decat colegii lor nerabdatori, obtin puncte in plus la testele scolare.

Intr-un studiu celebru, copiilor li s-a spus ca pot manca doua prajituri daca intarzie momentul cand prima dintre ele va fi mancata. Acei care au putut astepta 15 minute inainte de a manca prima prajitura au obtinut un punctaj net superior la teste scolare ulterioare fata de cei care nu au putut astepta mai mult de un minut. Controlul impulsurilor este un factor crucial in functiile executorii.

Oamenii de stiinta sustin ca o persoana supradotata nu este reprezentata de coeficientul de inteligenta ridicat ci de functiile executorii dezvoltate. Abilitatea de a fi versatil intre sarcini, de a memora lucruri si a stapani impulsuri variate are un efect mai mare asupra dezvoltarii fintei umane si conduce spre succes mai mult decat un coeficient de inteligenta ridicat.

Via: Despre copii




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce ii face pe copii sa devina mai inteligenti?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!